La Corporació de Salut del Maresme i la Selva es proposa augmentar la confiança dels usuaris i dels treballadors

El nou president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Joan Guix, està ja integrat en el seu nou càrrec, després que al març assumís les regnes del Consell Rector de l’organisme sanitari. Guix s’ha plantejat tres objectius estratègics, que comparteix i ha extret de les reunions amb el comitè de direcció, la Junta Rectora i els diversos comitès d’empresa.

D’una banda, vol incrementar la motivació del personal, augmentar l’orgull de pertinença dels professionals respecte la Corporació, després d’una etapa de desmotivació de la plantilla. El segon objectiu és recuperar la confiança dels ciutadans, que admet s’ha perdut en els darrers anys. Per últim, convertir la CSMS en una entitat financerament sostenible, un objectiu menys prioritari, segons Guix. La situació econòmica de la Generalitat de Catalunya, amb uns pressupostos prorrogats, provoca que la inversió pública a la CSMS sigui inferior a l’habitual. Es suma que el darrer any les finances catalanes estaven controlades per l’Estat espanyol en virtut de l’article 155 de la Constitució, per tant, les partides eren més baixes.

Actualment s’està fent una planificació estratègica de la regió; la CSMS s’ubica entre dues comarques que pertanyen a la regió sanitària de Girona, i també una planificació de la pròpia Corporació. Guix es planteja tenir-la enllestida a finals d’estiu, serà el moment en el qual decidiran quines àrees tindran més inversions i si cal augmentar els serveis a cadascun dels centres. La Corporació compta amb una gran quantitat de dispositius sanitaris de diversa tipologia: els Hospitals de Calella i Blanes; els CAPs de Calella, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls i Dr. F. Benito – Rieral, a Lloret; els hospitals sociosanitaris de Calella, Blanes i Lloret; i els centres de rehabilitació de Tordera, Selva Marítima i Can Xaubet.

En relació al projecte d’ampliar l’hospital sobre un supermercat Aldi, encara per construir, Guix es mostra previngut. Vol conèixer quin és el plantejament de l’obra per tal d’analitzar la seva viabilitat i quins serveis seria convenient traslladar. Admet que uns metres quadrats més són necessaris, però que es trobi elevat i no a la planta baixa representa un handicap. Ha dit que no està contemplat a nivell català construir un altre hospital a la zona de l’Alt Maresme, com va proposar l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor. Recordem que Joan Guix ostenta també el càrrec de Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

2019-05-06T11:43:02+01:00 06/05/2019 | 11:43|Categories: Noticies|
X