Infermeres de l’Hospital de Calella ajudaran al desenvolupament sanitari de Gàmbia

Un grup d’infermeres de l’Hospital de Calella i una estudiant de medicina viatjaran a Kuwonku, un poble de Gàmbia, per a oferir educació sanitària i fer cures als habitants. Empeses per les ganes de fer un voluntariat internacional per ajudar a zones més desfavorides, s’uneixen a l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku i el seu Districte, una ONG creada per un matrimoni de Blanes, per aportar el seu granet de sorra en l’àmbit sanitari.

Material que recullen per ensenyar a la població a utilitzar.

Kuwonku és un poble d’uns 1700 habitants, dels quals la meitat són infants, situat al nord-est del país i molt mal comunicat a nivell de transport. Gràcies al Pere Gual i la Roser Bitlloch, fundadors de l’ONG, Kuwonku ha prosperat molt: han après a treballar millor la terra i els nens i nenes de primària i secundària han sigut escolaritzats.

L’objectiu de l’Associació és dotar als habitants de les eines i els coneixements necessaris per ser un poble autosostenible. Amb aquesta intenció hi van les quatre infermeres i l’estudiant de medicina calellenques: ensenyar a utilitzar l’instrumental sanitari. Per això, recullen donatius i material com gases, benes, iode i pomades, concretament Silvederma i Furacin. Els punts de recollida són la perruqueria Carles Narcís i el bar Wocka’s.


La CSMS s’adhereix al moviment d’infermeria internacional Nursing Now

En paral·lel, avui s’està celebrant la Jornada d’Infermeria 2019 de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Sota el lema “No treballem d’infermeres, som infermeres”, es vol donar reconeixement i reivindicar el rol de la professió.

Amb aquest objectiu, la Corporació s’ha unit a la campanya mundial Nursing Now (Infermeria Ara), un moviment impulsat pel Consell Internacional d’Infermeres (CIE) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que busca posar en valor el paper dels infermers.

Per això, la CSMS s’ha plantejat quatre línies de treball: “En primer lloc, donar visibilitat al rol de la infermeria des de tots els àmbits assistencials i apoderar els professionals per aconseguir el reconeixement de la professió. En segon lloc, designar infermeres referents i gestores de casos en l’atenció primària i hospitalària per donar resposta a les necessitats dels pacients i familiars des d’una visió més global. També fomentar la formació i finalment treballar en la difusió de les bones pràctiques entre la ciutadania perquè la població conegui on i com actua la infermeria. En aquest cas, el programes Salut i Escola o els tallers d’higiene de mans a les aules, en serien dos clars exemples.”

2019-05-10T12:03:30+01:00 10/05/2019 | 12:03|Categories: Noticies|
X