Els veïns de Can Carreres es mobilitzen contra les ocupacions de cases

A la urbanització de Can Carreres hi ha un munt de cases ocupades. Algunes de les persones que ocupen aquests habitatges s’han integrat en la comunitat de veïns; d’altres creen problemes i, fins i tot, assetgen als residents. És el cas d’un matrimoni que viu de forma fraudulenta al número 27 del carrer Malgrat, en un pis que pertany a una entitat bancària i amb la llum punxada. En els darrers dies, han trucat a hores intempestives a alguns veïns, els han ruixat amb aigua quan els han vist a prop i els hi ha deixat excrements a la porta. El soroll que provoquen els set gossos que té el matrimoni també és una gran molèstia. Alguns veïns pateixen atacs d’ansietat degut a aquesta situació.

Els veïns s’han organitzat a través de diferents grups de WhatsApp per estar comunicats entre ells. Entre els grups creats n’hi ha un de seguretat, que té la funció de demanar auxili als veïns de la mateixa urbanització quan algú té problemes. En aquest grup hi ha un centenar de veïns apuntats; normalment ningú hi diu res excepte quan algun veí pateix alguna situació de perill. Va ser a través d’aquest mateix grup de WhatsApp que es va convocar una concentració ahir al vespre a la porta de la casa ocupada pel matrimoni, que no va sortir en cap moment tot i trobar-se dins de l’habitatge. D’aquesta manera, van voler mostrar el seu suport a les dues noies i el rebuig cap a les actuacions dels dos ocupes. Els mateixos veïns van alertar la Policia Local que farien aquesta concentració i va fer acte de presència un agent dels Mossos d’Esquadra.

A través de la cooperació entre els mateixos veïns i amb l’ús de les xarxes socials, han aconseguit donar a conèixer i pressionar els ocupants de dues cases més: una al carrer Miramar número 67 i l’altre al número 23 també del carrer Malgrat. Aquesta última ha estat aquesta mateixa setmana, quan l’ocupa pretenia rellogar l’habitatge a un tercer.

La protecció veïnal també ha provocat anècdotes divertides. En una ocasió, un veí va alertar que hi havia un home colant-se a una casa per una finestra i, en pocs minuts, s’hi van concentrar un grup de persones. Va resultar que era el mateix propietari que s’havia deixat les claus dins de casa.

La poca presència policial i que es troba en una zona aïllada afavoreix la proliferació de cases ocupades, un fet que preocupa als veïns que perceben que se senten sols i s’auto-organitzen.

2019-05-11T17:43:03+01:00 11/05/2019 | 14:36|Categories: Noticies|
X