10 motius per votar Calella en Comú

Els calellencs i calellenques poden triar entre les 8 candidatures polítiques que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Conèixer en detall els diversos programes polítics pot ser complicat, per això et desgranem els 10 ítems principals amb els quals es presenten els comuns.

 1. Agència de Desenvolupament de Calella. Proposen adaptar els estatuts de Gestvia perquè tingui més competències en l’àmbit del desenvolupament. Plantegen un centre d’estudi i promoció de les activitats econòmiques que contribueixin a millorar el teixit productiu de la ciutat i que siguin útils per canviar el model de ciutat.
 2. Descentralització de l’administració. Plantegen crear quatre espais de gestió municipal fora de l’Ajuntament: un espai de formació i promoció d’activitats econòmiques per als joves a la plaça Bartomeu Barceló; un espai de promoció d’activitats esportives i de natura als Apartaments Codina; traslladar les oficines de Gestaigua, de Gestió de Residus i crear un espai que promogui l’ús sostenible de les energies a la plaça Catalunya; i un espai de participació ciutadana al carrer Jovara.
 3. Centre d’Investigació i Desenvolupament de l’Activitat Turística. Volen fer evolucionar el sector turístic arrossegant en el procés de millora el sector comercial, per tal d’esdevenir un referent de ciutat innovadora i atractiva. S’ubicaria al Museu del Turisme i seria en col·laboració amb la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona.
 4. Recaptació d’impostos i taxes adaptats a les capacitats econòmiques. Plantegen que pagui més qui més té. De forma progressiva, volen que els propietaris d’edificis i locals més grans siguin els principals contribuents a través de l’IBI, per tal que els propietaris amb menys capacitat econòmica no vagin tan ofegats.
 5. Parc Dalmau. Proposen crear la figura del “Guarda del Parc” per aprofundir en la conservació, millora i explicació de l’espai. També proposen fomentar l’estada de famílies i grups instal·lant una guingueta amb servei de bar i restauració.
 6. Fomentar l’emprenedoria. Volen promoure acords entre propietaris de locals i persones interessades a iniciar activitats empresarials a la ciutat. D’aquesta manera, volen dinamitzar zones com el carrer Jovara.
 7. Agència Comarcal de l’Energia. Estudiaran coordinar-se amb altres ajuntaments del Maresme per crear aquest centre i ser una ciutat productora d’energia.
 8. Zona d’aigües municipal. Volen avançar l’execució del Pla d’Equipaments Esportius buscant promotors privats que puguin avançar inversions a canvi d’un ús concertat. Suggereixen la creació d’una zona d’aigües municipals al costat de la piscina, una mena de balneari a l’estil del Magma de Santa Coloma de Farners o el Balneari Titus de Caldes d’Estrac.
 9. Augmentar la despesa social. Plantegen dedicar més atenció professional de proximitat per part dels Serveis Socials i dedicar més recursos a la despesa social per ajudar a les famílies amb menys capacitat econòmica.
 10. Far. Proposen establir un servei de restauració al Far per potenciar el seu atractiu i crear un programa de tallers sobre la natura i les comunicacions.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 26 de maig és Calella en Comú – En Comú Guanyem. Aquests són els seus integrants:

 1. Josep Maria Juhé Mas
 2. Sebastián Tejada Garcia
 3. Anna Giménez González
 4. Aouatif Aeuil El Harrak
 5. Ruth Ortega Morena
 6. Juan Carlos Rosa Garcia
 7. Eugènia Juhé Masferrer
 8. Alberto Javier Fernández López
 9. Yamina Landaghri El Ouasdi
 10. Marc Tudela València
 11. Rosa Maria Gázquez Ginés
 12. Joan Carles Cerdán Rosell
 13. Francesca Nogué Pla
 14. Héctor Martínez Vat
 15. Maria Ángeles Ruíz Castro
 16. Koutayel Boiro Balde
 17. Teresa Folgado Rovira

Suplents:

 1. Núria Rubiras Alonso
 2. Josep Llopart Puig
 3. Cristina Martín Yeste
 4. Iu Juhé Masferrer
 5. Laia Greco Rubiras
 6. Jeremías Manuel Modolo Andia
 7. Marilu Lorenza Gómez Lorenza
 8. Juan Carlos Narzekián Agopián
 9. Francesc Josep Millán Pastor
 10. Marta Masferrer Pujol

Vols saber més sobre Calella en Comú? Aprofundim en el programa amb el seu alcaldable, Josep Maria Juhé. No et perdis l’entrevista.

2019-05-16T13:48:28+01:00 16/05/2019 | 13:47|Categories: Noticies|
X