10 motius per votar la CUP

2019-05-19T22:50:28+01:0019/05/2019|

Els calellencs i calellenques poden triar entre les 8 candidatures polítiques que concorreran a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Conèixer en detall els diversos programes polítics pot ser complicat, per això et desgranem els 10 ítems principals amb els quals es presenten els cupaires.

  1. Assemblees Municipals Obertes. La CUP vol donar als ciutadans i ciutadanes més poder de decisió, per això buscarà la participació popular a través de la creació d’Assemblees Municipals Obertes. A més, volen sotmetre a un referèndum vinculant les decisions polítiques que tinguin una afectació important per Calella.
  2. Regidoria de polítiques feministes i LGTBI. Volen crear aquesta nova cartera per treballar la qüestió de la transversalitat de gènere en les polítiques públiques i per implementar mesures contra la discriminació del col·lectiu LGTBI. També volen impulsar la creació de Centres d’Informació i Recursos feministes.
  3. Bitllets de Renfe. Plantegen fer-se càrrec d’una part del cost dels bitllets de tren per als joves que estudiïn fora de Calella.
  4. Pla Educatiu d’Entorn. Per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i joves volen impulsar l’elaboració d’un Pla Educatiu d’Entorn. Aquest estudiaria quin tipus d’alumnat hi ha a Calella per integrar totes les escoles amb els diferents agents de la ciutat.
  5. Platja per a gossos. Pel que fa als animals, la CUP vol crear una espai de 100 m2 a la platja perquè hi puguin accedir els animals de companyia i regular la pirotècnia per evitar el seu patiment. També prohibir la venda d’animals de companyia a les botigues i les desfilades i cavalcades que no tinguin com a únic objectiu fomentar la seva adopció.
  6. Moneda social. Per tal de fomentar la solidaritat, volen crear una moneda social en col·laboració amb els comerços de la ciutat.
  7. Horari comercial. En matèria de comerç, la CUP proposa canviar la reglamentació de l’horari comercial pel que fa a l’obertura de dies festius. També vol fomentar el petit comerç, les cooperatives i els productes de proximitat establint una marca pròpia de producte local i dificultar l’obertura d’establiments a les grans cadenes i franquícies.
  8. Pla d’Equipaments Esportius i Culturals. El partit anticapitalista vol desenvolupar el Pla d’Equipaments Esportius i realitzar un Pla d’Equipaments Culturals per conèixer en quin estat es troben els edificis i estudiar les seves necessitats i dèficits per tal de millorar-los.
  9. Mobilitat. Amb l’objectiu de descongestionar el centre de la ciutat, la CUP proposa restringir de forma progressiva l’entrada de cotxes a Calella fins que únicament puguin circular els residents amb pàrquing i els vehicles d’emergències.
  10. Municipalitzar el servei de l’aigua i del tractament de residus. Consideren que Gestaigua ha de ser només de titularitat pública per tal d’oferir un servei universal i de qualitat, així com que cal replantejar el tractament de residus per una gestió no explotadora del medi ambient.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 26 de maig és Candidatura d’Unitat Popular de Calella – Alternativa Municipalista (CUP Calella – Amunt). Aquests són els seus integrants:

  1. Núria Freixas Rojas
  2. Adil Marouan Messari
  3. Marina Juhé Brugué
  4. Joan Camps Pons
  5. Mariona Riera Munt
  6. Jan Catà Ten
  7. Yasmin Argaz Durango
  8. Albert Comas Casanovas
  9. Lourdes Roselló Ollé
  10. Arnau Rey Matas
  11. Minerva Balart Giró
  12. Xavier Nogués Miras
  13. Elisenda Garcia Cubí
  14. Francesc Riera Herrera
  15. Melània Rogers Freixas
  16. Nadia El Mechti El Jerari
  17. Francesc Xavier Baburés Vila

Suplents:

  1. Albert Cisa Estany
  2. Núria Navarro Teixidó
  3. Joan Juhé Mas
  4. Marina Camps Puig
  5. Jordi Catà Tapias
  6. Gizane Silva Campà
  7. Joan Serra Sola
  8. Montserrat Jorquera Abelló
  9. Marçal Ferrer Font
  10. Irene Baburés Morente

Vols saber més sobre la CUP? Aprofundim en el programa amb la seva alcaldable, Núria Freixas. No et perdis l’entrevista.

Comparteix el contingut!

Go to Top