La clau del nou ajuntament la tenen els socialistes

2019-05-26T23:51:10+01:0026/05/2019|

Els socialistes serien la clau en aquestes eleccions: permetrien realitzar un canvi a l’Ajuntament o mantenir-lo igual.

Per una banda, JxC podria pactar amb el PSC obtenint 8 regidors, dos menys que en l’actual mandat i, sense tenir la majoria absoluta, formar un govern en minoria. De fet, l’alcaldable de Junts per Calella, Montserrat Candini, ja va governar l’etapa 2011-2015 amb 8 regidors (aleshores CiU) sense tenir la majoria absoluta i aconseguint acords puntuals amb la resta de forces polítiques a conveniència. En aquest cas, la cap de llista de Junts per Calella continuaria sent alcaldessa.

Els socialistes també podrien facilitar un govern d’esquerres encapçalat per Esquerra Republicana i Calella en Comú i formarien un govern tripartit de 9 regidors. En aquest cas, probablement Xavier Ponsdomènech seria l’alcalde.

Per últim, Esquerra Repúblicana podria pactar amb Junts per Calella i aconseguir un govern estable de 10 regidors. De totes maneres, les postures d’ERC i JxC estan força contraposades a dia d’avui i aquest pacte sembla, aparentment, impossible.

El 15 de juny es constituiran els nous ajuntaments

En tot cas, tots els partits tenen ara fins el dissabte 15 de juny per fer trobades i acordar possible pactes. El dia 15  a les 12h del migdia, els 17 regidors que formen el consistori hauran de decidir qui és l’alcalde. Així ho regula la Llei Electoral, que estableix que el regidor dels presents que tingui més suports per damunt de la majoria absoluta és el que portarà la vara de comandament de l’Ajuntament. Si en aquesta votació no hi ha majoria absoluta, l’alcalde serà el cap de llista de la llista més votada. En el cas de Calella, la candidatura més votada és Junts per Calella i la seva cap de llista Montserrat Candini.

Comparteix el contingut!

Go to Top