Dimitri Terentiev, popularitat ascendent però sense resultats

Per primera vegada, el PP no tindrà representació al consistori. Va obtenir un 4,09% dels vots a les eleccions del 26M, menys del 5% necessari per entrar al Sistema d’Hondt. Era la crònica d’una mort anunciada: una legislatura de desgast amb l’auge del moviment independentista i la irrupció de la dreta taronja han provocat que els populars pateixin una baixada generalitzada a nivell català. La marca PP ja no ven. A Calella, el partit fa autocrítica per no haver sabut adjudicar-se el vot de VOX.

“És un resultat dolentíssim, però de seguida em vaig posar a analitzar i a pobles del voltant, com Pineda de Mar, on tenim un candidat que és polític professional, Diego Sánchez, que ha fet una campanya amb concerts, paelles, cada dia muntava alguna cosa, està sobre el 4,5%. És a dir, no ha entrat i ha fet més que jo a nivell de poble, és més conegut i ha treballat tots aquests anys. A ell la marca l’ha enfonsat totalment. Un altre candidat boníssim és Toni Romero, de Canet de Mar. Porta 20 anys a l’Ajuntament i ha tret un 4,4%, no ha arribat al 5%, i té un gran equip. Una altra candidata que coneixo, de Vilassar de Mar, està sobre el 2,5%. El de Sant Pol, un noi nou, que ha anat casa per casa, també. Ens hem enfonsat tots.”

Són les paraules del seu alcaldable, Dimitri Terentiev, una persona nova per la opinió pública que no ha aconseguit reflotar l’agrupació. Fa un mes un desconegut per bona part de la ciutat, però, ara és conegut per gairebé tota la ciutadania. La seva procedència, sumat a les sigles del partit que representa, han sigut objecte de crítiques i insults a les xarxes socials. És una de les coses que, assegura, ha après a gestionar: les crisis a les xarxes socials. Tot i ser atacat, Terentiev afirma no enfadar-se. De fet, és dels pocs caps de llista que ha respost personalment els comentaris a internet un a un. Ha sigut el protagonista –voluntària  o involuntàriament– de diverses polèmiques: publicant imatges de Montserrat Candini amb Jordi Pujol i Oriol Pujol o reclamant que la bandera constitucional onegi al balcó de l’Ajuntament mentre es fotografiava enfilat en el màstil de dins de la caserna de la Guàrdia Civil amb una gran bandera espanyola que no ha deixat a ningú indiferent i li ha motivat més de 340 missatges a Facebook.

“Vaig rebre 280 insults per fer-me la fotografia, insults que anaven del nivell personal a nivell del partit, dient-nos corruptes, feixistes, menyspreant el partit i a mi també”.

A Catalunya, un dels pocs municipis on el Partit Popular ha arrassat és Badalona. Per Terentiev, la clau de Xavier Garcia Albiol ha estat, precisament, allunyar-se de les sigles del partit.

“A Badalona, Albiol ja va ser alcalde. El que a mi m’arriba és que en la campanya que va fer l’Albiol, les sigles eren molt petites perquè ni es veiessin. Que la gent no l’associï al PP. Han fet que és Albiol, Albiol. Jo aquí també vaig fer Dimitri, Dimitri, però inclús als mateixos companys s’ho prenien malament i em deien: Dimitri, estàs buscant novia? És Partit Popular de Calella i no pots fer campanya oblidant les sigles.”

El PP no tindrà vot en l’elecció del nou alcalde o alcaldessa de Calella. Però Terentiev mostra la seva opinió: creu que Candini és millor per Calella, però que les esquerres són millors pel PP. És a dir, confia tan poc en l’efectivitat d’un govern d’esquerres que considera que serà un impuls per l’agrupació popular. No oblida, però, que Montserrat Candini és descendent directa de Convergència i que representa a l’expresident Carles Puigdemont. Li retreu que el PP no ha tingut cap cas de corrupció a Catalunya, mentre que CDC estava immersa en la trama del 3 per cent. Per això, li dol que el titllin de corrupte.

Terentiev lamenta no poder participar en el dia a dia de l’Ajuntament a través de la representació al plenari. Tot i així, només dos dies després del 26M, assegura que té forces per començar ja a preparar les eleccions municipals del 2023.

“El pitjor és que se’t talla el canal d’informació, perquè quan estàs a l’Ajuntament, estàs obligat a estar constantment nodrint-te de tot el que diu tothom, formar-te una opinió i votar als plens. Això se’ns dificulta. No podrem tenir la informació ni se’ns demanarà que votem una moció o una proposta. I això és una llàstima.”

Tot i haver-se sentit assetjat a través de les xarxes socials, explica que algunes persones li han enviat missatges dient-li que ha fet una bona campanya i que no es desanimi. Els missatges positius són molt inferiors als negatius. Però és amb aquest bri d’esperança que encara l’actual legislatura amb la vista posada en el 2023.

2019-05-28T21:57:22+01:00 28/05/2019 | 20:41|Categories: Noticies|
X