Ciutadans creu que podria oferir suport al nou govern en temes clau

L’Ajuntament de Calella tindrà un representant de Ciutadans per primera vegada. Així ho van decidir els 510 calellencs i calellenques que van fer confiança al partit taronja que concorria també, per primer cop, als comicis. Per Ciutadans, ha estat una entrada moderada ja que es presentava amb l’esperança de treure, com a mínim, dos regidors. Consideren que el vot del PP els ha perjudicat, però no s’atribueixen els vots de VOX a les eleccions generals del 28A ni a les europees del mateix 26M. Tot i així, fan una valoració molt positiva i entren amb forces per fer una oposició constructiva.

“Nosaltres, des del primer dia, vam treballar per entrar al consistori. Amb els resultats estem molt contents, hem fet una bona feina durant aquest temps. Si està clar que nosaltres pensàvem que hi havia el vot que estava volant que ens podia caure a nosaltres i ens hagués donat més força, però per ser la primera vegada, estem contents.”

Ciutadans va obtenir més vots a les eleccions europees (553) que a les municipals (510). Una situació que ha passat a tots els partits calellencs, que han vist com els seus homònims a nivell europeu els superaven en vots.

El PSC s’ha posicionat a favor de continuar el pacte de govern que van engegar fa 4 anys amb Convergència i Unió, ara Junts per Calella. Formarien un govern en minoria, amb 8 regidors.

“Esperavem aquest tipus de pacte. És el mateix que hi havia fins ara. És el que han votat els ciutadans calellencs.” […] “Nosaltres volem el millor pels nostres votants, ho estem evaluant. Sempre pensem en els ciutadans que ens han votat i en els que han votat altres formacions.”

A l’altra banda hi ha el pacte d’esquerres que es va començar a plantejar a la taula de confiança que es va reunir abans de les eleccions, tot i que van deixar les reunions per després de les eleccions. Són ERC, Calella en Comú i la CUP, també amb 8 regidors. PODEM no té representació.

“No hem avaluat aquest pacte. No el coneixem, però nosaltres amb la CUP és molt complicat mantenir-hi una relació.”

Per això, estan decidits a fer política i treballar conjuntament amb qui porti la vara de l’Ajuntament per treballar les propostes del seu programa que, consideren, són imprescindibles per al bon funcionament de la ciutat, com trobar la solució a l’aparcament. Un problema que creuen que passa per la implantació de la zona verda. També les inversions en promoció econòmica i turística.

“La nostra ideologia és liberal-progressista, treballarem per ajudar a qui governi sempre que la nostra ideologia ho permeti. No defraudarem els nostres votants i treballarem per millorar els resultats d’aquí a 4 anys”

Ciutadans esperarà a veure com es configura el nou govern i veure si poden ser decisius per donar-li estabilitat. Diuen que faran el que sigui millor pels seus votants i per tots els veïns de Calella en general.

2019-06-01T21:18:54+01:00 01/06/2019 | 21:18|Categories: Noticies|
X