La CUP reforça l’assemblea després de les eleccions municipals

La CUP comença el nou matx a l’Ajuntament amb el mateix nombre de jugadors, però ha canviat a un cansat Jan Catà per l’energia de la Núria Freixas. Durant la nit electoral es veien cares llargues a La Morra, el local social de la CUP: les previsions inicials els feien pensar en aconseguir entre dos i tres regidors. Però vista la tendència a la baixa que han tingut els anticapitalistes a nivell nacional, han canviat les seves impressions.

“Abans era un mal resultat. Després, analitzant el que ha passat a nivell de país, és un bon resultat. Tenim la sensació que si no haguéssim fet la campanya que vam fer, que va ser molt activa, amb molta presència, amb molt de contingut i ben treballat, no se ni si haguéssim entrat.”, diuen Núria Freixas, alcaldable electe de la CUP, i Joan Camps.

Mantenen el resultat del 2015, quan es van presentar als comicis locals per primera vegada. Saben que tenen una part del votant d’ERC i que, gràcies a això, han mantingut un representant. Tot i que la cara visible durant aquests quatre anys serà Freixas, veuen com un triomf haver aconseguit 5 nous participants a les assemblees després de les eleccions, una situació que també atribueixen a la visibilitat que els va aportar la campanya.

Tot i que la CUP està més habituada a estar a la oposició –al darrer mandat només van governar a 16 ajuntaments de Catalunya–, l’agrupació local té ganes d’entrar al govern. De fet, asseguren que no hi ha cap tendència negativa a que els cupaires agafin les regnes del consistori, sinó que és un mite que s’ha imposat sobre el partit.

“És un mite que s’ha enquistat sobre la CUP i no és cert. Per entrar a un govern, depenent de les condicions, moltes vegades no és viable. No perquè no vulguem, sinó perquè no és viable entrar-hi. Però un anàlisi compartit amb en Jan i a molts llocs, és més incòmode la oposició. És fosca, és incompresa, desgasta. A la pròpia organització i a la persona que hi ha. Vam estar elaborant una modificació del ROM i ells van fer una modificació, la van tancar per dalt i tota la feina que havies fet per res. I qui se n’assabenta d’això? Ningú.”, explica Adil Marouan.

La CUP atribueix al fet d’estar a la oposició la manca de comunicació amb els ciutadans i destaquen la seva voluntat de que tots els veïns i veïnes coneguin la tasca que fan dia a dia. Una oposició en la qual tampoc poden aplicar aquest canvi de model de ciutat que prediquen els anticapitalistes.

Per això, han vist amb mals ulls que es reediti el pacte entre Junts per Calella i el PSC, un acord que creuen ja estava fet d’abans de dissoldre’s l’anterior govern. A més, destaquen la pèrdua de dos regidors del grup de Candini, a la que acusen de no fer autocrítica davant aquesta baixada dels vots i amagar-se darrere el fet de ser la llista més votada. Apunten que un pacte d’esquerres representaria més part de la població: JxC i PSC sumarien el 42% dels vots del 26M mentre que una coalició ERC, CeC i CUP arribaria al 45%. La taula de confiança dels partits d’esquerres ha fet una segona reunió -sense Podem, al no tenir representació-, aquesta després dels comicis, per analitzar els resultats, però expliquen que no han arribat a cap conclusió. Apunten que la incògnita és Ciutadans, tot i que tenen clar que no demanaran suport a cap dels partits que anomenen “del 155”.

La CUP ja s’està fent a la idea de tornar a fer oposició, que asseguren serà activa i propositiva amb l’objectiu d’aconseguir que es realitzin el màxim nombre de propostes del seu programa. No obliden, això sí, la tasca fiscalitzadora de l’acció de govern.

2019-06-03T09:34:56+01:00 03/06/2019 | 09:30|Categories: Noticies|
X