Candini, reelegida alcaldessa de Calella pels pèls

Aquest migdia, el nou ple municipal de l’Ajuntament de Calella ha escollit Montserrat Candini com a alcaldessa, ha sigut en la segona volta quan, de forma automàtica, la cap de la llista més votada a les últimes eleccions municipals ha estat proclamada alcaldessa.

En la primera volta s’ha produït un empat entre Monterrat Candini, cap de llista de JxC, que rebia l’aval del PSC i Xavier Pondomènech, cap de llista d’ERC, amb el suport de Calella en Comú i la CUP. Per altra banda, el candidat de Ciutadans, Guillermo Gomis, s’ha votat a ell mateix; decisió que es va prendre ahir al vespre mateix després d’una reunió amb la cúpula del partit taronja.

Candini destacava el privilegi que ha tingut de ser la llista més votada a les eleccions municipals cada vegada que s’ha presentat i encara aquesta legislatura oferint unitat i consens per l’interès de Calella.

“Afrontem els nous temps amb la mateixa il·lusió i compromís de sempre, amb els valors de la socialdemocràcia […] que ens permeti seguir avançant en pas ferm com una ciutat d’oportunitats acollidora i solidària quan escaigui. No farem política de confrontació sistemàtica sinó que farem política constructiva, política de propostes en positiu com ho hem demostrat al llarg d’aquests anys”, deia Montserrat Candini al seu discurs després de ser proclamada alcaldessa de Calella.

Candini ha rebut la vara d’alcaldia, el símbol que significa la màxima representació del poder de la ciutat, de la mà de Josep Gibert, el regidor de més edat del consistori i també de JxC. L’alcaldessa en el seu discurs s’ha referit al compromís amb els valors, la convivència, la responsabilitat, el diàleg i el pacte.

El nou govern de la ciutat té 8 regidors (6 de JxC i 2 del PSC) dels 17 que conformen el consistori i necessitarà, almenys, un regidor més per aprovar els pressupostos i els temes que han de passar, necessàriament, pel ple. Candini ha recordat que, durant els últims 4 anys, un 74% dels acords de ple van ser votats per àmplia majoria. El PSC aposta per “posar el comptador a zero” per treballar per la ciutat.

La resta d’esquerres venen unides

La taula de confiança de les esquerres, formada per ERC, CeC i CUP, han escenificat la unió amb la votació de Xavier Ponsdomènech com a candidat a ser alcalde de la ciutat. Una escenificació que s’ha vist a l’urna amb els 8 vots obtinguts, però s’han assegut de forma separada al plenari: ERC a les cadires que queden a l’esquerra i els comuns i la CUP a les cadires de la dreta.

Xavier Ponsdomènech (ERC) i Josep Maria Juhé (CeC) han destacat que volen exercir una oposició participativa, crítica i constructiva; esperen tenir incidència amb les polítiques municipals i esperen acords estratègics amb el govern pel bé comú de tota la ciutat.

“Creiem que la ciutat necessita recuperar la confiança amb sí mateixa per tal de poder reinventar formes noves de produir i de relacionar-se convertint-se en una ciutat amable i cuidadora. […] No dubteu que estarem a l’altura de la confiança que ens han dipositat els veïns i veïnes de Calella”, deia Ponsdomènech, candidat a l’alcaldia pels partits de la taula de confiança.

Consideren que s’han de fer canvis en la línia d’augmentar la justícia social, adquirir un major compromís amb els temes ambientals i amb la transparència i la participació ciutadana.

Juhé ha lamentat no haver tingut l’oportunitat de reunir-se amb PSC i ha destacat la vàlua humana del representant de Ciutadans. Segons Núria Freixas (CUP), s’ha tornat a produir el “pacte de la vergonya” en al·lusió al pacte de govern de la “socio-vergència” de JxC amb el PSC i al “judici de la vergonya” que aquesta setmana ha acabat en la seva fase oral.

Ciutadans, ja al plenari

Un cop se sabien les dues candidatures a l’alcaldia, la de Candini -amb el pacte amb el PSC i amb 8 vots- i Ponsdomènech -amb el pacte de la taula de confiança i amb 8 vots-, el representant de Ciutadans venia al plenari a desempatar.

Des del seu propi partit no li han permès exercir el desempat i l’han forçat a presentar-se ell mateix a l’alcaldia. Votar una opció o l’altra voldria dir votar a un alcalde independentista.

Ciutadans se sentia més còmode en la fase de votacions del ple si s’hagués presentat Josep Maria Juhé (CeC) com a candidat de la taula de confiança, el mateix que Manuel Valls (CS Barcelona) fa amb Ada Colau (Comuns Barcelona).

Guillermo Gomis (CS) insta a l’alcaldessa Montserrat Candini a complir amb el que portava en el seu programa electoral.

2019-06-15T17:30:28+01:00 15/06/2019 | 16:03|Categories: Noticies|
X