La revetlla de Sant Joan arriba marcada per un elevat risc d’incendi forestal

2019-06-22T10:11:59+01:0022/06/2019|

La revetlla de Sant Joan és la nit més curta de l’any i marca el tret de sortida a les vacances estiuenques. Aquest any, però, Sant Joan arriba amb un avís greu d’incendis forestals, l’entrada d’una onada de calor i amb un cap de setmana llarg. A tot això, cal sumar-hi el que els equips d’extinció d’incendis més temen: altes temperatures per sobre dels 30 graus, poca humitat (per sota del 30%) i fort vent (per damunt dels 30km/h). Aquests factors, en termes tècnics dels equips d’emergències, es coneixen com la regla del 30. La suma dels tres factors són el còctel perfecte per originar incendis forestals.

Per acabar-ho d’arrodonir, cal sumar-hi que els nostres boscos estan molt secs per la falta de precipitacions, però també perquè estan afectats per l’oruga processionària i per l’escarabat Tomycus, que mata les alzines i els pins.

És per això que des de l’Agrupació de Defensa Forestal de l’Alt Maresme es demana especialment molta precaució a l’hora de llençar petards aquests dies. De fet, possiblement, és el cap de setmana més perillós de l’any.

I com cada any, perquè tots plegats poguem gaudir amb tranquil·litat de la revetlla de Sant Joan, Bombers i ADF’s han preparat un dispositiu especial de prevenció i extinció d’incendis per la nit més curta de l’any. Ja de bon matí i durant tota la nit estaran de guàrdia per tal d’evitar incendis forestals. A més, Mossos d’Esquadra i Policies Locals, així com el Sistema d’Emergències Mèdiques, incrementaran els efectius per aquesta jornada.

El dispositiu d’aquest any, que estarà operatiu entre les 20:00h del 23 de juny i les 03:00h del dia 24, estarà format per 37 vehicles (28 equipats amb motobomba i dipòsit d’aigua, 4 camions amb kit d’extinció, 2 tractors amb cuba i 3 vehicles de suport) i 101 voluntaris que, en total, sumaran més de 500 hores de servei per a la prevenció i extinció d’incendis de vegetació en zones urbanes, periurbanes i forestals dels 36 municipis del Maresme i del Sud-Est del Vallès Oriental.

El dispositiu de cada ADF serà el següent:
ADF La Conreria: 5 vehicles i 15 voluntaris.
ADF Alella: 2 vehicles i 9 voluntaris.
ADF Teià: 3 vehicles + 1 tractor amb cuba i 10 voluntaris.
ADF Premià de Dalt: 2 vehicles i 5 voluntaris.
ADF Vilassar de Dalt: 2 vehicles i 5 voluntaris.
ADF Burriac: 3 vehicles i 9 voluntaris.
ADF Serra de Marina: 5 vehicles i 14 voluntaris.
ADF Montalt: 4 vehicles i 12 voluntaris.
ADF Vallalta: 5 vehicles + 1 tractor amb cuba i 10 voluntaris.
ADF Alt Maresme: 4 vehicles i 12 voluntaris.

Des de l’ADF Alt Maresme recorden que no es poden llençar petards ni cap tipus de pirotècnia a menys de 500 metres de massa forestal.

I si veieu qualsevol foc no dubteu en trucar ràpidament al telèfon d’emergències 112. Gaudir de la festa del solstici d’estiu amb seguretat és cosa de tots.

Comparteix el contingut!

Go to Top