Les entitats convocants d’”Acollim per conviure” engeguen un programa de mentoria amb els MENA

Només en la concentració d’ahir a la tarda es van apuntar una cinquantena de persones. Demanen la col·laboració ciutadana per tal de fer projectes amb els menors estrangers no acompanyats que resideixen a l’hotel Marisol amb l’objectiu d’integrar-los a Calella durant els mesos que s’hi allotjaran, previsiblement fins l’octubre.

Una cinquantena de persones ja s’han inscrit a la mentoria.

Des de Cultura i arrels expliquen que els veïns que s’inscriguin poden fer propostes: ensenyar català i castellà, fer excursions, fer acompanyaments, etc.

Qui s’animi pot posar-se en contacte amb Cultura i arrels, la Comunitat feminista de Calella, La Morra, La Bruna, la USSEC (Associació Senegalesa de l’Alt Maresme), Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Pineda (UCFR), CalellaxRefugiats, USTEC-STEs-IAC, GONG, La Krestada, CCOO i el Grup de dones africanes de l’Alt Maresme. Són les entitats convocants de la concentració que va reunir unes 150 persones a la Plaça Catalunya i que va finalitzar amb el crit de “Volem acollir” per part dels assistents.

Hi van haver parlaments de membres de les diverses entitats, de veïns de la ciutat i de dos dels educadors del centre on resideixen els menors. Un d’ells, Ahmed El Aomari, és el coordinador de nit que va estar present durant la baralla de dissabte a la nit. La noia és una jove de Calella que ha començat fa poc temps a treballar amb els nois.

<

Una de les representants de les entitats va començar la concentració posant de relleu la mala gestió de l’administració pública a l’hora d’acollir els joves i les poques garanties que tenen tant els menors que arriben com els veïns dels pobles acollidors, que no estan sent escoltats.

2019-06-25T12:37:10+01:00 25/06/2019 | 12:16|Categories: Sin categoría|
X