El govern s’estaria plantejant treure els MENAs de Calella

El govern municipal, format per Junts per Calella i el PSC, s’estaria plantejant demanar a la Generalitat que reubiqui fora de Calella els menors estrangers no acompanyats que s’allotgen temporalment a la nostra ciutat. Els aldarulls que provoquen, fent que la Policia s’hi desplaci diverses vegades tant de dia com de nit, en seria la causa. De fet, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, en delcaracions a RCTV va dir diumenge passat que “una ciutat turística com Calella i un hotel no són el millor lloc per als menors”.

En les últimes nits, els veïns han requerit la presència de la Policia diverses vegades pels aldarulls que es produïen al carrer davant de l’Hotel Marisol. Durant aquests dies, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han estat força temps davant de la residència parlant amb els educadors i menors, cosa que també inquieta els veïns que pregunten als cossos de seguretat què ha passat però no donen cap explicació convincent. El que sí han sentit alguns veïns per part de la policia és que estan farts de venir tan sovint per la seva zona.

Aquests dies ja s’estan duent a terme activitats de mentoria que han engegat les entitats convocants de l'”Acollim per conviure”, el músic Juan Carlos Narzekian acompanyat d’alumnes de l’Aula de Música Can Llobet va realitzar un concert a la residència on estan allotjats els menors; per altra banda, l’Associació d’Amics del Parc Dalmau ha proposat realitzar visites guiada pel parc. Una cinquantena de calellencs s’han apuntat per ajudar als joves menors a tenir una estada més tranquil·la a la ciutat. Participar en les activitats que organitzaven els veïns ha fet que els nois es sentin més integrats a la ciutat i es relaxi l’ambient tensionat que es vivia les primeres setmanes. Si tot continua com estava previst inicialment, els menors no acompanyats estarien al centre d’emergència de l’Hotel Marisol fins al mes d’octubre.

Les notícies que arriben del centre de Canet no ajuden

La convivència aquests dies no ha estat fàcil, tot i que s’ha rebaixat molt la tensió entre veïns del voltant de l’Hotel Marisol. Tot i això, ahir es va saber que dos joves menors del centre de Canet han estat detinguts acusats de violar una jove a Canet de Mar i gravar-ho en video en plena Festa Major de Sant Pere i Sant Pau. Tan el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com l’Ajuntament de Canet de Mar han fet un comunicat condemnant aquest fet. Els dos joves han estat detinguts i es troben a disposició judicial. S’estan investigant els fets. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es personarà com a acusació contra els joves i demana a la justícia que actui amb celeritat. Per la seva part, l’Ajuntament de Canet ha reforçat la seguretat el que queda de Festa Major.

Aquests fets no ajuden a que els veïns -i en general, la societat- vegi amb bons ulls la forma com s’està organitzant l’acollida d’aquests joves migrants no acompanyats que arriben a casa nostra i afavoreix la circulació de rumors en aquest sentit com el que circulava per la nostra ciutat on es deia, i així es feia córrer a través de Whatsapp, que un dels menors que residien a l’Hotel Marisol havia violat a una noia i que havien entrat a robar a diversos establiments de la ciutat. CALELLA COMUNICACIÓ va poder confirmar que els rumors que circulaven en aquest sentit no eren certs.

Si bé si és va poder comprovar que hi havia un grup d’entre 2 i 5 menors de la seixantena que resideixen a l’Hotel Marisol que eren més conflictius i que havien protagonitzat algun episodi de violència. Entre diumenge passat i aquest dilluns se’ls van endur a un altre centre i en van portar dos més.

2019-06-30T10:06:36+01:00 30/06/2019 | 10:02|Categories: Noticies|
X