Competició per aconseguir la Bandera Verda: qui recicla més vidre?

2019-07-25T17:14:41+01:0025/07/2019|

  • Fins al moment, 15 bars de Calella competeixen per la Bandera Verda d’Ecovidrio

L’entitat encarregada de la gestió dels residus de vidre ha engegat una campanya d’estiu anomenada Moviment Banderes Verdes, amb la qual fomenta el reciclatge a través de la competició entre establiments comercials i municipis. A Calella són 15 els bars, restaurants, hotels, càmpings i guinguetes els que participaran amb els més de 2500 arreu de Catalunya, 15.000 a tot l’Estat.

No seran només els locals comercials. També lluitarà per ser més sostenible Calella, que competirà amb 18 municipis catalans de la costa per aconseguir la Bandera Verda.

Des d’Ecovidrio han repartit uns contenidors especials per tal de facilitar el reciclatge als establiments. A més, des de fa unes setmanes, els contenidors verds de la ciutat, als quals Ecovidrio anomena “iglús”, s’han engalanat amb divertits dibuixos que conviden al seu ús.

Els criteris per avaluar els guanyadors del Moviment Banderes Verdes són el total de tones de vidre recollides, el número d’establiments que participen al municipi i la col·laboració dels ajuntaments perquè la informació arribi a tota la ciutadania. Els locals estan inscrits a una pàgina web on els ciutadans podran votar. Hi ha premis per a tothom: els bars poden guanyar un viatge per a dues persones i una classe magistral amb el xef Quique Dacosta, que compta amb tres estrelles Michelin, i els consumidors que votin poden aconseguir un dels 30 plans gourmet que es sortegen.

És la primera vegada que Calella participa en aquesta campanya, però ja havia col·laborat anteriorment amb Ecovidrio per la Volta ciclista. Els guanyadors de cada etapa de la prova guanyaven un trofeu elaborat amb envasos de vidre reciclat.

Durant l’any 2018, es van recollir 800.000 kg de vidre a la nostra ciutat. Durant els mesos d’estiu, la mitjana de 60 tones mensuals es duplica, sent l’agost el mes en el que més residus de vidre es recullen. Els envasos de vidre tenen un símbol que indica que es poden reciclar. Si aquest símbol no hi és, s’han de portar els productes a la deixalleria. Per evitar utilitzar un envàs nou cada vegada, algunes màquines expenedores de llet o cellers omplen les ampolles que es porten de casa a un preu més econòmic.

 

Comparteix el contingut!

Go to Top