Es busquen fotografies per un llibre sobre la història del cinema a Calella

2019-08-09T06:48:02+01:0008/08/2019|

El calellenc Josep Maria Colomer està acabant un llibre sobre la història del cinema a la ciutat. Una història que arrenca per la festa major de 1897 al Casino Calellenc, al carrer de les Creus, on es van projectar “fotografies animades”. Però a Calella hi havia moltes sales on es projectaven pel·lícules.

L’any 1995, quan el cinema mundial va fer 100 anys, el mateix Josep Maria Colomer va codirigir un documental sobre la història del cinema. En aquell moment va començar a néixer el que d’aquí a un parell de mesos serà una realitat: el llibre de la història del cinema a Calella. Per acabar-lo necessita la participació de la ciutadania.

Josep Maria Colomer fa una crida ciutadana per omplir el llibre de fotografies: “La història ja està escrita però falten fotografies; tots aquells que tinguin imatges relacionades amb el cinema, les projeccions i les sales on es projectava cinema al llarg de tots aquests anys feu-ne arribar a la biblioteca o a mi directament”

De ben segur que aquest treball seria mereixedor d’una beca Jordi Amat Teixidó, una beca d’investigació que atorga l’Ajuntament de Calella -previ concurs- on s’escull el projecte d’investigació que més contribueix al coneixement de la realitat actual i històrica de la nostra ciutat.

La beca rep el nom de Jordi Amat i Teixidó, un dels grans estudiosos i divulgadors de la història de Calella que va morir l’octubre de 2014. Es va convocar per primera vegada l’any 2018 i té una dotació econòmica de 3.000 €. L’Ajuntament de Calella recorda així la seva figura i incentiva el treball d’investigació.

Comparteix el contingut!

Go to Top