L’Estat contra el Nàutic

El Club Nàutic es va constituir el 28 d’agost de 1970. En aquell temps, compartia espai amb el bar El Caribe, a la zona de la Riera. Van sortir a concurs tres bases nàutiques a diferents zones del litoral calellenc i ells van agafar la del mig, la que estava més a prop d’on estaven situats en aquell moment. 

L’espai se’ls va quedar petit i, cap als anys 90, van demanar un de nou. Van temptejar diversos llocs, però finalment es van decidir per la zona on són ara. Ho van haver d’arreglar: no hi havia platja; era el lloc on acabaven les escombraries de Calella. Van portar camions de sorra per construir la platja i van anar traient les pedres que hi havia. Des del club s’enorgulleixen d’haver arranjat el seu tros de platja. En aquella zona, a més, hi havia les pistes d’atletisme. Per tot plegat, els va portar temps traslladar-se.

El club calellenc és escola oficial de vela, reconeguda per la Federació Catalana de Vela. També s’hi pot practicar windsurf, caiac i patí.

Des del seu naixement, el Club Nàutic ha organitzat Campionats de Catalunya, Copa d’Espanya, Regates Ciutat de Calella, Trofeu President, Trofeu d’Argent i la Regata del Maduixot. També preparen concursos de pesca i celebren revetlles, cantades d’havaneres i festes infantils. 

Com va explicar CALELLA COMUNICACIÓ, l’any 2007 es va caducar la concessió que tenia el Nàutic sense que es renovés per una sèrie d’errors del propi club. Tres anys després, al 2010, van rebre un avís de l’Ajuntament on els informaven que estaven en precari. Des de llavors, el Club Nàutic lluita per aconseguir renovar la concessió i mantenir la seva activitat. Fins al moment han presentat tres projectes, però Costes no els ha acceptat. El problema són les grans dimensions del club: el reglament de Costes marca que no poden excedir els 300m2, sense tenir en compte la superfície que ocupa la zona de varada, però el de Calella ocupa gairebé 8000m2, amb 700m2 de superfície construïda.

Hem parlat amb el president del Nàutic, Javier Catalán, per conèixer més sobre la situació del club. No us perdeu l’entrevista.

2019-08-17T14:55:55+01:00 16/08/2019 | 18:21|Categories: Noticies|
X