La regidora Núria Freixas (CUP) renuncia al dret d’aparcar gratuïtament

  • La regidora de la CUP ha tornat la targeta que li permet aparcar a qualsevol punt de Calella de forma gratuita. Per tant, continuarà pagant la zona blava com tots els veïns de la ciutat, que té un dèficit d’aparcament que es veu acusat a l’estiu per l’augment de la població degut al turisme.

La única regidora que la CUP té a l’Ajuntament de Calella, Núria Freixas, ha retornat el pin de plata que se li va donar el dia de la constitució del nou consistori i que la distingeix com a càrrec electe. També ha renunciat a la targeta que Gestvia entrega als regidors per aparcar a les zones blaves de forma gratuïta i a les entrades dels espectacles del NEC, de la Sala Mozart i, en general, tots els que organitza l’Ajuntament.

L’agrupació local de la CUP segueix així el codi ètic del partit, que diu que els seus militants no acceptaran regals per la seva condició de càrrecs electes. Consideren que és un tracte de favor respecte de la resta de veïns i que “la condició de regidor/a o alcaldessa no hauria de comportar aquests privilegis, per petits que siguin”.

A diversos pobles i ciutats de Catalunya, els regidors de la CUP han retornat les insígnies que els destaca com a càrrecs electes. La de Calella és l’escut de la ciutat en plata i es dona a tots els nous regidors. Té un cost de 22,50 euros.

Cors contra la violència masclista

El govern municipal ha instal·lat recentment senyals de trànsit en forma de cor trencat per denunciar la violència masclista. Freixas ha criticat aquesta decisió per considerar-ho una “política d’aparador” i ha assegurat que la violència masclista “no es venç amb senyals de trànsit”. Demana polítiques educatives i de conscienciació per combatre aquesta xacra social i es pregunta quant han costat aquestes senyals.

La CUP ha tornat a l’activitat política després del període de vacances canviant el seu funcionament assembleari intern amb l’objectiu de ser més eficients. Estan preparant les qüestions que portaran al pròxim ple ordinari, previst pel 2 de setembre. Entre elles, estudien fer una reprovació de la diferència salarial entre la regidora de Participació, Joventut i Igualtat, Cindy Rando, i el regidor de Política Social i Salut, Ramon Llamazares, tots dos amb la mateixa dedicació exclusiva i responsabilitat.

2019-08-27T14:34:45+01:00 21/08/2019 | 19:29|Categories: Noticies|
X