Una Diada marcada per la proximitat de la sentència

2019-09-10T20:26:01+01:0009/09/2019|

  • Arriba un 11 de setembre marcat per la sentència als líders polítics i socials empresonats pel procés independentista. Per això, a l’acte institucional que organitza anualment l’Ajuntament no hi participarà Ciutadans. Calella en Comú i el PSC si faran la ofrena floral a la Plaça Catalunya, però no seran presents a la Marxa de Torxes del dia 10.

El portaveu de la formació taronja, Guillermo Gomis, considera que “els partits separatistes s’han apropiat d’aquesta festa organitzant actes que exclouen més de la meitat de la societat”. El regidor de Cs reclama una “Diada que sigui representativa de tots els catalans i que no estigui instrumentalitzada al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació” i aposta perquè la Diada de Catalunya sigui per Sant Jordi enlloc de l’11 de setembre.

Recentment s’ha tornat a col·locar l’estelada a la Plaça Catalunya, on tindrà lloc la ofrena floral. Gomis considera que no es respecta la llei de banderes i assegura que ha rebut queixes de veïns i veïnes perquè no es senten representats per l’estelada. Pel que fa al PSC, el seu portaveu, Josep Torres, afirma que “no es barallarà per una bandera” i que participarà, com cada any, en l’acte institucional.

També ho faran els comuns. De fet, Calella en Comú ha compartit a les xarxes socials el comunicat de la secció nacional del partit, en el qual anima a tothom a participar en els actes de la Diada. Reclama la llibertat dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats, impulsar un Pacte de Claredat per determinar el futur polític del país i reconèixer Catalunya com a nació convertint Espanya en un Estat Plurinacional.

Com cada any, es farà la hissada de la bandera catalana amb la interpretació del Cant de la Senyera i la ofrena floral al monument de Rafael de Casanova. També hi haurà un torn de parlaments de partits polítics i entitats i es cantarà l’Himne dels Segadors, on s’afegirà el Cor Harmonia. Abans, però, els Maduixots aixecaran un pilar. Tot plegat a partir de les 11:15h.

Els actes començaran el dia anterior a les 21h amb la 9a Marxa de Torxes per la Independència, organitzada per la Plataforma Calella Decideix Independència. S’espera la participació a tots els actes dels partits independentistes: Junts per Calella, ERC i la CUP.

La sentència podria provocar canvis a tots els nivells, també en sentit local

Aquest 11S ve condicionat per la sentència del Tribunal Suprem en la causa del procés independentista. Després de gairebé dos anys empresonats i de 5 mesos de judici, es decidirà sobre el futur dels dirigents socials i polítics catalans.

De ben segur el veredicte comportarà una gran resposta social que, al seu torn, pot portar a un canvi polític. I és que els municipis on hi ha pactes de govern formats per partits independentistes i partits constitucionalistes, com és el cas de Calella, es poden veure afectats. Tot i així, arran del referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències, l’alcaldessa va defensar el seu acord de govern amb el PSC, malgrat les veus que li demanaven que el trenqués. Ja en aquell moment, ERC es va proposar al PDeCAT per donar-li suport en el que quedava de legislatura si decidia trencar amb els socialistes. A les últimes hores han tornat a estendre la mà, a través de Twitter, per evitar que el govern hagi de negociar els temes de ciutat amb Ciutadans. Les piulades han derivat en una picabaralla entre les cúpules de Junts per Calella i Esquerra amb retrets per les reunions que han mantingut els dos partits amb Cs.

Parlaments i ofrena floral

Cada any, els partits polítics i entitats calellenques participen amb un ram de flors al monument de Rafael de Casanova per commemorar l’11 de setembre. Aquest és l’ordre en el qual apareixeran a la Plaça Catalunya.

  1. Ajuntament de Calella
  2. Junts per Calella (JxC)
  3. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
  4. Partit Socialista de Catalunya (PSC)
  5. Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
  6. Calella en Comú
  7. Agrupació Sardanista de Calella
  8. Agrupament Escolta Montnegre
  9. Amics del Parc Dalmau
  10. Associació Cívica Capaspre
  11. Associació de Comerciants i Associació Turística de Calella
  12. Associació de Patinatge Artístic Alt Maresme – Calella
  13. Associació Sant Quirze
  14. Calella Marxa
  15. Club Nàutic
  16. Colla de geganters/es i grallers/es de Calella
  17. Companys i simpatitzants de la plaça Catalunya
  18. Confraria Setmana Santa
  19. Cor Harmonia
  20. Cooperativa l’Amistat
  21. Esplai de la Gent Gran – Espai “Caixa”
  22. Associació Gent de Barri de Pequín
  23. Grup Pa, Vi i Moltó
  24. Penya Solera Barcelonista
  25. Plataforma Calella Decideix Independència i Òmnium Montnegre
  26. Pubillatge de Calella

Comparteix el contingut!

Go to Top