La imatge, una gran eina de treball

No és pas la primera vegada que faig un comentari sobre el interès que hauríem de tenir els aficionats a la fotografia (a la cultura audiovisual en general) de treballar pensant en donar testimoniatge del nostre temps i del lloc on vivim… Aniria bé que fóssim conscients del deure de convertir-nos en una de les eines imprescindibles per explicar-ho… Ser una mica notaris de la història, de la cultura, de les persones i del nostre entorn habitual…

Cal entendre que no només ens hem de dedicar a la fotografia artística o creativa, que evidentment és important per a la nostra afició i desenvolupament personal, sinó que també podem deixar algunes imatges de més valor popular i ciutadà, que de ben segur les properes generacions ens agrairan… o si més no, no ens podran retreure la nostra manca de previsió… Sempre em venen a la memòria els companys aficionats a la fotografia Francesc Vila i Josep Maria Torrent, la feina dels quals va ser objecte, fa uns anys, d’un reconeixement/homenatge per part de Foto-Film Calella, i que varen deixar un munt de material important que ajuda a entendre els canvis i l’evolució de la nostra ciutat… Un gran record per tots dos… Tan de bo els sapiguem entendre i seguir el seu exemple.

2019-10-03T16:56:51+01:00 03/10/2019 | 16:56|Categories: Des de l'Arxiu|
X