Un brot de parvovirosi posa en alerta als propietaris de gossos de Calella

2019-10-15T08:38:31+01:0015/10/2019|

  • Durant els últims dies s’han conegut a través de les xarxes socials diversos casos de gossos afectats de parvovirosi a Calella. Es tracta d’una malaltia contagiosa que afecta sobretot als cadells i que pot arribar a ser mortal. Hi ha diversos gossos afectats i, com a mínim, dos han mort.

Preocupació entre els calellencs per un brot de parvovirosi a la ciutat, una malaltia perillosa pels cadells ja que tenen les defenses més baixes. Es contagia per via oral, sobretot a les zones més freqüentades pels gossos com els pipican o parcs públics. Tot i així, els veterinaris posen aquesta vacuna diverses vegades als cadells, fet que disminueix les possibilitats de que contreguin la malaltia.

Els símptomes que mostren els gossos amb parvovirosi són depressió, vòmits i diarrees barrejats amb sang, per això es deshidraten molt ràpidament. Els animals infectats cal que siguin ingressats el més aviat possible al veterinari per tractar-los. De fet, les clíniques veterinàries de Calella han rebut durant les últimes setmanes moltes trucades preguntant sobre aquesta malaltia i cita per posar la vacuna. Han hagut d’atendre diversos casos, dels quals com a mínim dos han mort. El focus de la malaltia serien uns cadells afectats que han regalat a diversos ciutadans.

 

L’ADIAP (Associació de defensa animal i d’ajuda a protectores) ha fet un comunicat amb diverses recomanacions per evitar que els gossos es contagiïn. L’associació lamenta que l’Ajuntament no ajudi a comunicar problemes com aquest a tota la població que té animals de companyia. Al seu entendre, l’Ajuntament no és amic dels animals.

Comparteix el contingut!

Go to Top