Els calellencs volen el carrer Jovara obert al trànsit

2019-11-15T18:14:19+01:0015/11/2019|

  • A l’estiu, els cotxes poden passar pel carrer Jovara fins les 18h. A l’hivern, l’horari s’amplia i poden passar fins les 23h. Tot i així, els veïns i veïnes de la ciutat consideren que hauria d’estar obert al trànsit durant tot el dia. Així ho han manifestat al debat generat a les xarxes socials de CALELLA COMUNICACIÓ.

El fet que sigui l’únic carrer, a part de la N-II, que creui tota la ciutat en direcció Pineda és un dels grans motius pels quals els calellencs i calellenques volen passar en cotxe pel carrer Jovara. De fet, molts d’ells consideren “un robatori” les multes que es posen en aquest carrer, fins a tres, en el tram que va des del carrer Sant Isidre fins a Batlle i hi veuen un afany recaptatori. Molts veïns han lamentat tenir tres multes per un descuit i demanen que hi hagi una pilona per advertir que no es pot passar, com ja hi havia antigament, a més del semàfor i el cartell amb la informació sobre a quines hores es pot accedir. De fet, alguns dels comentaris es queixen que el cartell “és confús” i que no dona temps a llegir-lo.

Seguidor Instagram: “És estúpid prohibir la circulació d’un tram del carrer Jovara per les queixes dels veïns. Si tots els veïns demanem el mateix als nostres carrers, els veïns del carrer j es queixaran que no poden circular.”

Alguns veïns creuen que era una mesura positiva quan hi havia més establiments oberts, però que ja no és necessària. D’altres, consideren que està bé que a l’estiu estigui tancat perquè hi ha més població que hi passeja, entre ells els turistes, però que a l’hivern hauria d’estar obert les 24 hores del dia per baixar la saturació de la N-II.

Seguidor Facebook: “Quan hi havia comerç de conya, ara que gairebé total els locals s’han convertit en garatges o magatzems, trobo que és una mesura inútil. […] Ja no sé què pensar, ja que la mesura es va aplicar fa molts anys, amb barreres metàl·liques plegables, mentre hi havia comerç i botigues de souvenirs. Es van posar les pilones retràctils perquè, a part del carrilet, els que van tancar la botigueta de platja poguessin fer entrar i sortir el cotxe de la botiga convertida en garatge sense haver de sortir a desenroscar la barrera.”

Tot i així, alguns veïns troben adequades les restriccions de trànsit per tal que el carrer Jovara no es converteixi en una carretera i per fomentar desplaçar-se a peu.

Seguidora Facebook: “Trobo molt bé les restriccions de trànsit. Dins del poble hem d’acostumar-nos a desplaçar-nos a peu. El carrer Jovara no s’ha de convertir en una carretera”

Comparteix el contingut!

Go to Top