El Grup Pa, Vi i Moltó cedeix el seu patrimoni al Museu Arxiu

  • L’entitat cultural va prendre aquesta decisió degut al delicat estat de salut del seu president, Jaume Pruna. Part del material de la seu social del Grup Pa, Vi i Moltó també la van donar a entitats de la ciutat i a altres pobles, com Arenys de Mar i Tordera.

Aquest 30 de novembre, el Grup Pa, Vi i Moltó ha bufat 50 espelmes amb un regust amarg. D’una banda, el seu president, Jaume Pruna, ha vist complert el seu somni: que Calella tingui un capgròs sobre la seva persona, però de l’altre, el seu delicat estat de salut, que ha portat a l’entitat a donar el seu patrimoni al Museu Arxiu i a finalitzar les activitats. Les fotografies, pintures, escultures i armadures que abans lluïen a la seva Galeria Cultural, es podran veure en una exposició temporal al museu municipal.

El Museu Arxiu ara haurà de catalogar tot el material rebut. D’aquesta manera, serà la regidoria de cultura de l’Ajuntament -de qui depèn el Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué- qui s’encarregui de preservar el fons acumulat al llarg d’aquests 50 anys, amb un gran valor cultural, i de gestionar l’accés a aquelles persones interessades. A l’any 2010 es va signar un conveni entre l’Ajuntament, el Museu Arxiu i el Grup Pa, Vi i Moltó perquè, l’entitat desapareixia, tot el patrimoni anés a parar al museu.

El material ha anat canviant d’ubicació a mesura que es traslladava l’entitat. Fins l’any passat estava exposat al local social del Grup Pa, Vi i Moltó al carrer Jovara, però abans havien tingut tres locals més: al carrer Barcelona, al carrer Romaní i els dos últims, al carrer Jovara. La Galeria Cultural es va obrir al març del 2010, l’orgull de l’entitat, on van arribar a organitzar més de 10 exposicions temporals a l’any.

El Museu Arxiu no ha estat l’únic beneficiari. També han donat part del mobiliari a entitats de la ciutat com Calella Marxa, Oncolliga o el Club Bàsquet Calella i el vestuari del pessebre vivent que cada any representaven a Joventut Artística. També han col·laborat amb altres pobles, oferint mobiliari a l’església d’Arenys de Mar i els decorats del pessebre als responsables del pessebre de Tordera.

L’esperit del Grup Pa, Vi i Moltó, però, no desapareixerà. De moment, aquest mes de desembre els nens i nenes podran gaudir del Caga Tió gegant a la Plaça de l’Església i de l’Home dels Nassos. Ho ha explicat Jaume Pruna després de gaudir de la festa de bateig del seu capgròs.

Podeu veure algunes fotografies de la performance que han realitzat els capgrossos de Calella per presentar la figura de l’Avi Pruna.

2019-12-01T20:01:41+01:00 01/12/2019 | 19:28|Categories: Noticies|
X