Jaume Pruna ens ha deixat…

M’atreviria a dir que amb en Jaume ens unia una bona amistat… una bona relació i, fins i tot, una mena de compromís innat i compartit de pensar en Calella… Ell va ser “l’inventor” i dinamitzador d’un grup cultural i gastronòmic (Pa, Vi i Moltó) com no n’hi havia cap altre a la nostra ciutat… Una agrupació a voltes censurada pels més primmirats, per ser massa “de poble”, una actitud que, crec jo, l’engrescava encara més a diversificar activitats que compartia amb tothom que s’hi apropés sense senyes ni diferències de pensament… Considero en Jaume un transgressor cultural que no li feia res organitzar i compartir “Pessebres Vivents” (dignes de recordar) amb una sortida al Montnegre a fer-hi una costellada… De retre reconeixements i homenatges a persones distingides de la ciutat amb concursos d’all i oli i arròs a la cassola… Amb això vull dir que el seu punt de vista cultural abraçava els més diferents àmbits i activitats… En Jaume era un col•laborador dinàmic, sincer i de confiança… No em cal recordar-lo per les distincions ni títols, ben merescuts, que se li han atorgat, en tinc prou amb el text que vàrem escriure a la foto que il•lustra la seva imatge en el llibre “Retrats a Mida”, de Fotofilm Calella, l’any 1993: activista cultural i gastronòmic… Activista crec que és una paraula molt encertada per descriure el seu caràcter… Tot i que el trobarem a faltar físicament, ell continuarà a les festes de Calella en la figura del nou capgròs “Avi Pruna”, que fou batejat recentment i que va acceptar amb molta il•lusió i alegria… Adéu Jaume, que tinguis un viatge ben planer fins allà on sigui el teu destí…

2020-01-09T22:21:18+01:00 09/01/2020 | 22:20|Categories: Des de l'Arxiu|
X