Mor Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó

2020-01-09T12:16:54+01:0009/01/2020|

Jaume Pruna era molt conegut i estimat per la gent de Calella. La seva tasca al capdavant del Grup Pa, Vi i Moltó li va comportar reconeixements com el de fill adoptiu de la ciutat o el Premi Ciutat de Calella.

Ha mort aquest dimecres als 87 anys. Jaume Pruna va fundar i dirigir el Grup Pa, Vi i Moltó, una entitat cultural que s’ha destacat per totes les activitats que ha organitzat per als calellencs. Sempre ha estat estretament vinculat al teixit social i cultural de la ciutat, motiu que li va merèixer el reconeixement de fill adoptiu de Calella l’any 2003.

El senyor Pruna –com se’l coneixia a Calella– va néixer a Mataró el 24 d’abril de 1932. Va arribar a Calella l’any 1953, on va portar una impremta i, després, la cafeteria de l’estació. Des de l’any 1975 estava vinculat amb la Creu Roja de l’Alt Maresme, d’on va ser president i, fins ara, vicepresident.

El Grup Pa, Vi i Moltó es va crear el 30 de novembre de 1969, però va ser al 1973 quan va començar a fer actes culturals oberts a la ciutat. Activitats com el cagatió monumental de la plaça de l’Església, l’home dels nassos, el pessebre vivent o revetlles populars han estat organitzades per l’entitat anualment. Han fet desenes de monuments i fins i tot han encunyat monedes i medalles. L’any 2014, Pruna va escriure el llibre sobre els 45 anys del Grup Pa, Vi i Moltó, titulat “Llenguatge en pedra i bronze”, on recollia tots els actes i monuments que ha tirat endavant el grup en els seus 45 anys de vida, ja sigui de marbre o bronze, o majòliques. Degut al delicat estat de salut de Jaume Pruna, el Grup Pa, Vi i Moltó va cedir el seu patrimoni al Museu Arxiu. La seva trajectòria com a president de l’entitat li va valer el Premi Ciutat de Calella l’any 2017.

De la seva ciutat natal li ve el desig que va veure complert fa un mes: tenir un capgròs amb la seva imatge. Els Amics de la Poesia van voler homenatjar d’aquesta manera els 50 anys de l’entitat i van fer construir un capgròs inspirat en la caricatura que li va fer la pintora Núria Teixidó. Així, “l’Avi Pruna” continuarà viu en el seu capgròs.

Parlem amb en Jaume Pruna, president del Grup cultural Pa vi i moltó, del nou capgròs de Calella que el recordarà per sempre. En Josep Miracle Collmalivern, president dels Amics de la Poesia de Calella, ens explica com ha estat el procés de creació de la nova figura.

Publicada por Calella Comunicació en Domingo, 1 de diciembre de 2019

Comparteix el contingut!

Go to Top