El calellenc Ander Corte es queda a les portes de ser proclamat Míster Catalunya

Ander Corte -el nom ve del basc, Andreu-, calellenc de 30 anys, aspirava a ser Míster Catalunya. Es va presentar per casualitat quan va veure l’anunci que tornaven a realitzar el certamen després de 8 anys sense celebrar-se. Ha quedat quart d’entre una preselecció de 10 candidats de tots els catalans que s’hi presentaven. Els tres primers participaran en una gala que es realitzarà a Madrid el pròxim 16 de gener per escollir els Mis & Míster de cada comunitat autònoma i de l’Estat.

Corte, des dels disset anys és model publicitari i ha fet feina com a model d’actor d’anuncis de televisió en marques com Aquarius, Coca-Cola Internacional, Panrico i Vodafone. Per ser model ha contractat un entrenador personal que li marcava els exercicis que s’havien de fer al gimnàs i a casa. El calellenc ha hagut de cuidar el menjar per mantenir la forma, tot i que ja és de constitució prima. Destaca que participar en aquesta edició de Míster Espanya ha estat una experiència: “No m’imaginava ni que quedaria quart de tot Catalunya. Ens han fet enviar fotos i vídeos de presentació”. Va participar en diverses edicions de les desfilades de “Calella està de moda” on les botigues de moda calellenques presenten la seva roba.

Ha encaminat els seus estudis en el món audiovisual formant-se a la universitat en Publicitat i Relacions Públiques i s’ha especialitzat en la creació de formats televisius. Vol encaminar el seu futur en el món del contingut de televisió i audiències. Li agradaria sortir davant la pantalla però és conscient que és difícil. També es veu treballant darrere la càmera.

Miss & Míster Espanya

Fa molts anys que es porta celebrant anualment aquest certamen, concretament des de 1929. Als primers anys s’anomenava “Señorita de España“. Durant la Guerra Civil i la primera etapa del franquisme el certamen no es va realitzar però el 1960 va tornar sota el nom de “Miss Espanya”. Incorpora el Míster Espanya des de 1996. Però el 2011 es va deixar de fer de nou per problemes econòmics derivats d’irregularitats en la selecció dels candidats i ara s’ha tornat a reeditar de la mà de la presentadora de televisió Juncal Rivero -va ser miss Espanya 1984 i Miss Món el 1985- que en va adquirir la marca.

Els requisits per presentar-se a Miss o Míster són tenir nacionalitat espanyola, que coneguin la llengua i cultura espanyoles, tenir entre 18 i 30 anys i tenir físicament el mateix gènere que indiqui el DNI. Respecte de les mides i el pes, l’únic requisit és complir els estàndards de sanitat i salut que recomana la OMS (Organització Mundial de la Salut). Poden portar tatuatges, mentre no siguin ofensius, i també es poden haver realitzat operacions d’estètica sempre que el resultat visual no alteri la fisonomia natural del cos.

Els guanyadors tenen un premi de 15.000 €, obsequis dels patrocinadors i tenen la possibilitat d’ingressar en una acadèmia especialitzada de models que els permetrà dotar-se d’eines per triomfar en aquest món de la bellesa i el glamur. El reconeixement fa obrir portes en els mitjans de comunicació com a models, actors o presentadors de televisió (el conegut presentador del programa “La Ruleta de la Suerte” d’Antena 3, Jorge Fernández, sortia de l’edició 2000 del certamen o la mateixa Juncal Rivero, a TVE al programa “Noche de Fiesta”). El guanyador opta també a representar Espanya a Míster Internacional.

2020-01-12T21:01:39+01:00 12/01/2020 | 17:25|Categories: Noticies|
X