Els veïns de Can Carreres denuncien la mala gestió de l’Ajuntament sobre els pisos turístics a la urbanització

2020-02-16T19:17:21+01:0016/02/2020|

  • Una veïna de Calella denuncia que l’Ajuntament no la va avisar de que no es concedeixen llicències turístiques a Can Carreres abans d’iniciar els tràmits. Reclama l’import que va abonar per començar el procediment, però només li retornen la meitat. 

Aquest és el cas d’una veïna de la zona que està indignada amb l’Ajuntament per ometre-li una informació que li ha costat diners. Explica que va voler habilitar la casa que té a Can Carreres com a habitatge d’ús turístic, i que des del consistori no la van informar de que no atorgaven aquest tipus de llicència a la urbanització, al contrari, li van cobrar els 390 euros que costa tramitar la llicència. Abans, ja havia hagut de pagar 190 euros per actualitzar la cèdula d’habitabilitat i tenir el certificat del valor energètic de la propietat. Un mes després d’abonar les taxes, l’Ajuntament li va comunicar que no s’expedeixen llicències turístiques per Can Carreres.

Per això, la veïna denuncia la mala gestió que n’ha fet l’Ajuntament i reclama la totalitat dels diners que va abonar per iniciar els tràmits administratius. Des del consistori, però, li han notificat que només li retornaran la meitat de la taxa, 195 euros, argumentant que han iniciat el procediment. L’Ajuntament no vol contestar les preguntes de CALELLA COMUNICACIÓ en relació a aquest cas.

Els pisos turístics a Can Carreres, casos de la Síndica Municipal

No és la única persona que s’ha trobat en aquesta situació. Cap veí de Can Carreres pot llogar el seu habitatge als turistes de forma regulada. Sílvia López, la primera i de moment única Síndica de Calella, va atendre dos casos similars, però va obtenir la mateixa resposta: que segons la normativa urbanística actual, no es poden donar llicències turístiques a Can Carreres.

Tot i així, fent una cerca per portals webs com Airbnb es pot comprovar com es promocionen i es poden llogar per nits habitatges a Can Carreres entre 70 i 145 euros al dia. De fet, hi ha agències que lloguen les cases per temporades senceres per preus que orbiten els 2000€ al mes, i al seu temps, llogar-la per dies.

En general, Calella té més de 360 habitatges d’ús turístic comptabilitzats, una xifra que augmenta si es tenen en compte els pisos turístics que no han demanat llicència.

Comparteix el contingut!

Go to Top