El que et fa falta aquests dies per sortir de casa i anar a treballar sense ser multat

2020-03-19T17:22:26+01:0019/03/2020|

  • Has de sortir de casa per anar a treballar i encara no tens un certificat de mobilitat? Aquí et deixem diversos models de documents perquè la teva empresa el signi o tu mateix en el cas que siguis autònom.

A causa del confinament per evitar el contagi del coronavirus, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra aturen a les persones que veuen pel carrer i els demana perquè no són a casa. Només es pot sortir per comprar, anar a la farmàcia, treballar o cuidar a persones dependents.

Per aquelles persones que han d’anar a treballar, el millor és portar un certificat de mobilitat per raons laborals. D’aquesta manera, podràs justificar la raó per la qual estàs pel carrer.

L’empresari haurà d’omplir els formularis explicitant el nom del treballador, el lloc i l’horari de la feina i haurà d’estar signat per un representant de l’empresa.

Per a les diverses tipologies d’empreses i feines, hi ha diferents models de certificats. Si el treballador només ha d’anar a un lloc de treball, aquest és el certificat. Si, en canvi, ha de moure’s i anar a diversos llocs de treball, el justificant és aquest. En el cas d’empreses de telefonia o serveis de reparacions, en les quals el treballador ha d’anar a domicilis de tercers, el model és aquest. Si enlloc de treballar per compte d’altri ets autònom i també has de desplaçar-te a domicilis de tercers o anar a l’oficina, aquí tens el model de justificant. També hi ha empreses que han optat per fer el seu propi certificat.

Tot i així, des de l’Ajuntament i des de la Generalitat han demanat a la ciutadania que suspenguin tota classe d’activitat, inclosa l’empresarial, si no és un servei essencial. No es descarta que en els propers dies, si la situació es complica encara més, l’Estat acabi dictant una aturada total.

Les multes per anar pel carrer sense justificació van dels 601 euros fins als 30.000 euros. Els Mossos ja han posat 1.600 multes i han detingut 16 persones que s’han saltat el confinament. Els acusen de desobediència als agents de l’autoritat.

Comparteix el contingut!

Go to Top