L’Hospital ja utilitza les viseres fetes amb impressores 3D

  • Els hospitals de Calella i de Blanes ja han rebut les primeres viseres protectores fabricades per les impressores 3D calellenques. Tot i així, les màquines no paren: el seu objectiu és fer el màxim nombre possible.

Les impressores 3D treuen fum. En poc més d’un cap de setmana, ja han fet unes 250 viseres protectores. Els hospitals de Calella i de Blanes ja les han rebut i les estan començant a utilitzar per protegir-se del contagi del coronavirus. El personal sanitari ha rebut amb els braços oberts el material i, fins i tot, ha fet aquest vídeo mostrant les viseres.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Els hospitals de Calella i de Blanes ja han rebut les primeres viseres protectores fabricades per les impressores 3D.

Una publicación compartida de Calella Comunicació (@calellacom) el

Jesús Fandiño, un dels impressors calellencs, ha fabricat unes 50 viseres amb àcid polilàctic, filaments d’impressions reciclades de treballs anteriors. Ja ha demanat material nou que li ha arribat per continuar produint. Té tres impressores 3D, dues d’elles són professionals i poden fer dues viseres alhora en 4 hores; l’altra impressora és domèstica i triga 7 hores en fer-ne 3.

Pedro Gabriel és un altre dels calellencs col·laborant en la iniciativa. Pel moment ha fabricat 7 viseres que ja tenen a l’hospital de Calella i 9 més les repartirà aquesta mateixa tarda, juntament amb 50 plàstics protectors de recanvi. Té una impressora que també pot fer dues viseres alhora. L’Ajuntament de Calella, al veure la notícia de CalellaCOM dels impressors voluntaris, s’ha posat en contacte amb ell per demanar subministrament pels voluntaris que Serveis Socials té per ajudar a la gent gran que està sola a casa.

També hi participen persones d’altres municipis de les comarques del Maresme i la Selva. Totes les viseres les fan de forma solidària per donar-les gratuïtament a hospitals, CAPs i altres centres o organismes que necessitin equips de protecció individuals.

Les impressores 3D s’han convertit en una gran ajuda per la sanitat pública. Material com aquestes viseres protectores o respiradors, que normalment valen milers d’euros, els fan per donar-los de forma altruista i col·laborar en la lluita contra la COVID-19, que està posant a prova a tot el país, especialment al sistema sanitari.

Les professionals sanitàries de l’hospital amb les viseres protectores

2020-03-23T16:37:12+01:00 23/03/2020 | 16:33|Categories: Noticies|
X