Es comencen a repartir a Calella les targetes moneder de les beques menjador

  • Ho fan els voluntaris que ha reclutat l’Ajuntament a través de la iniciativa que ha posat en marxa aquesta setmana per fer front a les necessitats que tenen persones grans que viuen soles i col·lectius vulnerables.

Avui han arribat a Calella procedents del Consell Comarcal del Maresme, que és qui ha coordinat la distribució per la comarca. Aquestes targetes són les que han posat en marxa els Departaments d’Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat als beneficiaris dels ajuts de menjador escolar. El Consell Comarcal ha fet arribar les 7.800 targetes que la Generalitat li ha enviar per redistruir-les als ajuntaments de la comarca.

A Calella, uns 300 infants tenen dret a rebre una targeta d’aquestes. A la nostra ciutat es distribuiran a partir d’aquesta tarda mateix. Cada nen o nena tindrà la seva targeta, que es lliurarà al tutor del menor en el lloc on està empadronat. El tutor haurà de signar el rebut corresponent i, a partir de llavors la targeta ja estarà operativa.

Cada targeta moneder està carregada amb un import inicial de 40€, que es corresponen a 4 euros per dia lectiu de confinament. L’import de les targetes es correspon als 10 primers dies lectius de confinament des que es va decretar l’Estat d’Alarma i, per tant, hagués acabat aquest pròxim divendres 27 de març. La Generalitat, però, recarregarà les targetes a mesura que es vagi allargant la situació de confinament que estem vivint.

Es poden comprar tot tipus d’aliments a través de les botigues que hi ha al municipi, funciona igual que una targeta de crèdit. Tot i això, la Generalitat recomana que s’utilitzi per comprar aliments de primera necessitat adaptats especialment a la necessitat dels menors com verdures, fruites, carn, peix i ous, oli, fruits secs, arròs, llegums, llet, iogurs i formatges, conserves de peix i tomàquet. Es recomana evitar els aliments processats i precuinats.

La Generalitat fa especialment èmfasi en recordar que no s’utilitzin per comprar begudes ensucrades ni alcohol. Tampoc per productes carregats de sucres, additius i greixos de mala qualitat que perjudiquen la salut. No es recomana brioxeria.

En total, es distribuiran unes 160.000 targetes moneder a tot Catalunya amb un acord que la Generalitat ha arribat amb CaixaBank, que les ha imprès en un temps record. Per tant, la Generalitat hi ha destinat, ara per ara, 6,4 milions d’euros.

2020-03-24T13:41:52+01:00 24/03/2020 | 13:23|Categories: Noticies|
X