L’Oasis Park Splash serà hotel-hospital

  • En el moment del pic de contagis per COVID-19, pacients dels hospitals de Calella i de Mataró seran traslladats a l’hotel Oasis Park Splash i a l’hotel Atenea, respectivament.

Davant de la saturació dels hospitals que es preveu en el moment del pic de contagis de coronavirus, s’han habilitat hotels de la comarca per acollir als pacients més estables i als que estiguin pendents de rebre l’alta però que encara no puguin tornar a casa per no contagiar a les seves famílies.

A Calella serà l’hotel Oasis Park Splash té 4 estrelles i està situat a la zona de Valldenguli, compta amb 208 habitacions reformades l’any 2018, tot i que no es preveu utilitzar-les totes. La direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ho ha explicat als treballadors. En un principi l’hotel hauria d’estar més a prop de l’hospital, però al final, la Corporació s’ha posat d’acord amb la direcció de la cadena hotelera que gestiona aquest hotel. L’establiment també s’utilitzarà com a espai d’auto-aillament pels propis treballadors de la corporació que no volen exposar les seves famílies al risc de contagi.

A Mataró, on es situa l’altre hospital de la comarca, l’hotel medicalitzat serà l’Atenea també de 4 estrelles, situat al port, que compta amb 95 habitacions i 10 apartaments. Aquest cap de setmana està previst que atengui a 25 pacients, un per habitació, que no podran sortir de les seves habitacions fins que tinguin l’alta. Els pacients que s’instal·lin a l’hotel estaran atesos per 16 estudiants d’últim any de medicina i de metges sense plaça assignada (MIR) i per 14 infermeres d’últim any d’infermeria. Els estudiants comencen avui mateix un curs d’adaptació que durarà 3 dies.

És probable que la fórmula que ha emprat l’Hospital de Mataró de portar estudiants i metges MIR a l’hotel Atenea també s’utilitzi a Calella amb l’hotel Oasis Park Splash.

El servei de neteja i de menjar aniran a càrrec dels hospitals, però la recepció la gestionaran els mateixos hotels. El SEM farà els trasllats dels pacients. A hores d’ara, tots els hotels estan tancats. Això suposarà que aquests dos establiments si puguin tenir activitat com a hotel-hospital.

2020-03-26T13:50:38+01:00 26/03/2020 | 12:31|Categories: Noticies|
X