Les cosidores de mascaretes abasteixen als taxistes

2020-03-27T18:51:32+01:0027/03/2020|

  • Els responsables de les 28 llicències de taxis de la ciutat ja tenen les seves mascaretes de tela que han fet les cosidores calellenques de forma altruista. També s’han repartit entre forns de pa per tal que les donin a les persones que van a cara descoberta.

Que les mascaretes estan esgotades a tot arreu no és cap secret. Fins ara, encara quedava molta gent que no podia protegir-se la cara perquè no se’n podien aconseguir, entre ells, el col·lectiu de taxistes de Calella. Gràcies a les cosidores de mascaretes calellenques, aquest problema ha quedat solucionat.

Els 28 taxistes han rebut ja les seves mascaretes de tela de la mà d’un dels col·laboradors del grup de cosidores. Un regal que han agraït els taxistes, que denuncien que l’Ajuntament no els hi havia donat tot i ser un servei públic. També van equipats amb desinfectants per netejar el taxi cada vegada que fan un servei. Són carreres individuals, ja que només poden portar una persona per mantenir la distància de seguretat.

Necessites una mascareta? En trobaràs als forns de pa

Per poder arribar a aquells que també s’han quedat sense mascareta, també n’han repartit entre botigues de primera necessitat com els forns de pa, un lloc on, tot i el confinament, molta gent hi va cada dia. Especialment la gent gran, que són un col·lectiu de risc per contagiar-se de coronavirus.

Abans d’utilitzar-la, cal rentar-la a 60 graus per esterilitzar-la. No són mascaretes quirúrgiques, és a dir, no les pot utilitzar el personal sanitari que està en contacte directe amb persones afectades per la COVID-19, però si pel dia a dia de la gent que va a comprar o a treballar.

Les residències fan comandes per manca de material

Algunes de les residències calellenques han demanat grans comandes de fins a 300  mascaretes de tela a les cosidores. Lamenten que no tenen material i que ningú els hi proporciona tot i ser col·lectius molt vulnerables per tenir a usuaris d’edats molt avançades i amb patologies prèvies. Per això, ara es concentraran en fer mascaretes per als avis i àvies.

Les cosidores han estat molt ben rebudes per part de la societat. Van fer crides per aconseguir material i van resultar tot un èxit: Nafar Textil, Puntielastic, Grobelastic, el Pedacet i Puntades els han proporcionat teles i goma i un particular els ha cedit una màquina de cosir extra. Tot i començar amb només 5 cosidores, ja en són més de 25. Estan en contacte amb metges de l’hospital i ja estan obrint nous projectes per dur a terme aquests dies més enllà de fer mascaretes.

Comparteix el contingut!

Go to Top