Iniciativa veïnal per fabricar bates d’hospital amb bosses d’escombraries

2020-03-28T20:00:45+01:0028/03/2020|

  • L’Hospital de Calella ja les ha provat i els ha demanat més per tenir-les de reserva per si les necessiten.

La solidaritat calellenca no s’atura. Tampoc les idees per fer material sanitari amb elements comuns. Un grup de veïns s’han unit per fer bates amb bosses d’escombraries de jardineria, que són més resistents que les domèstiques. Ja n’han fet unes 80.

Per fer una bata els cal una bossa grossa d’escombraries, una de petita pels braços, un compàs per poder senyalar la zona per on ha de sortir el cap, cinta mètrica per medir i cinta adhesiva per lligar les bosses entre elles.

L’objectiu és que les puguin utilitzar a l’Hospital. Els professionals sanitaris ja han fet la prova i el resultat ha estat satisfactori. Ja han encarregat més bates al grup de voluntaris per tenir-les preparades en cas que les necessitin. La manca de material sanitari a nivell general a tots els hospitals de l’Estat els fa ser previsors.

No és el primer objecte que la ciutadania fabrica per l’Hospital. Un grup d’impressors calellencs estan produint viseres amb impressores 3D que els sanitaris ja utilitzen. Gràcies a elles es poden protegir ulls, nas i boca. La incertesa en l’arribada a temps de material sanitari de protecció ha posat els metges i infermers en alerta, ells són els que estan a primera línia de foc en aquesta lluita contra la pandèmia i, per tant, extremen precaucions.

Precisament gairebé el 15% dels sanitaris en actiu de tot l’Estat estan contagiats (a Catalunya més de 2.500, al Maresme al voltant dels 200). Aquesta xifra és molt superior al pas de la pandèmia per la Xina i per  Itàlia en tant per cent. Veus especialitzades de l’àmbit sanitari apunten a la falta de protecció dels metges i infermers espanyols.

Per altra banda, els governs al·leguen que el mercat d’aquest tipus de productes de protecció per a la sanitat està molt tancat degut a que molts dels fabricants estan a l’estranger (sobretot a la Xina) i, en aquests moments, hi ha molts països fent comandes gegants. El govern també intenta que les empreses catalanes i espanyoles que no produïen aquest tipus de productes, però sí d’altres semblants, ho facin durant aquests dies per posar-los a disposició de la sanitat pública.

Comparteix el contingut!

Go to Top