Un últim aplaudiment més llarg i sonor

2020-05-17T10:36:30+01:0017/05/2020|

  • Per les xarxes socials s’ha convocat l’últim aplaudiment sanitari per aquest vespre.

Molts calellencs han sortit cada dia al balcó puntualment a les 20h per aplaudir al personal sanitari i a tots els serveis essencials que durant el confinament han estat treballant a primera línia exposats a contagiar-se de coronavirus. Des de que es pot sortir a practicar esport a les 20h, una mesura molt esperada per esbargir-se del confinament, aquests aplaudiments han minvat. Per això, volen finalitzar aquesta iniciativa popular d’una manera digna: amb un últim aplaudiment més llarg, amb més gent i eixordador.

Conegut com aplaudiment sanitari, ha estat una iniciativa sorgida de les xarxes socials, convocada pels ciutadans i dirigida a tot el personal essencial. També són les xarxes socials les que han decidit posar el punt final abans que s’esmorteixi per l’efecte del relaxament de les mesures del confinament.

Molta gent ha deixat d’aplaudir perquè coincideix amb l’hora de sortir a fer esport.

A la nostra ciutat, algunes zones s’han bolcat amb l’aplaudiment. Ha estat el començament del moviment popular dels balcons, on s’han fet amistats i s’han conegut als veïns amb els que fins ara nomes ens saludàvem. Ha estat el moment de socialització del confinament, a vegades també l’inici de festes improvisades amb els veïns dels voltants.

Els més petits també han gaudit aplaudint cada dia, especialment quan la Policia passava amb els llums i les sirenes sumant-se als aplaudiments dels ciutadans. I pels més grans, que s’han distret de la monotonia del dia a dia per uns minuts.

Els aplaudiments van començar a les 22h, però ben aviat van passar a les 20h perquè s’hi poguessin sumar els nens i nenes. Això va fer que els primers dies aplaudissim de nit, però amb el canvi d’hora, els veïns ja es podien veure les cares.

Els sanitaris han rebut aquest suport i també han sortit a les portes d’hospitals i centres sanitaris a tornar el recolzament a la ciutadania. A l’Hospital de Calella hem vist com Policia Local, Mossos i sanitaris s’aplaudien mútuament en un gest d’ànims.

Per tots aquests motius, el d’avui ha de ser l’aplaudiment més fort que s’hagi fet.

Comparteix el contingut!

Go to Top