La zona blava es posarà en marxa abans d’hora, el 25 de maig

2020-05-21T20:51:07+01:00 21/05/2020|

  • Dilluns que ve, els calellencs i els visitants d’altres municipis propers hauran de tornar a pagar el tiquet de la zona blava. Es reactiva una setmana abans del previst.

La zona blava s’haurà de tornar a pagar a partir de dilluns que ve, 25 de maig. Portava més de dos mesos, des del 15 de març, sent gratuïta, una mesura que es va prendre per evitar que els calellencs haguessin de sortir de casa, trencant el confinament, per anar a renovar el tiquet.

Aquesta decisió es va prendre després de la pressió popular dels ciutadans a través de les xarxes socials, que assenyalaven que els pobles veïns estaven deixant sense efectes les zones blaves a les seves localitats. De fet, van haver veïns que van denunciar a través de #laveudeCalella ser multats durant els primers dies de confinament.

Així, l’aparcament regulat es posarà en marxa una setmana abans del previst. Fonts municipals apuntaven que es reactivaria l’1 de juny, una data en la que estaven d’acord la resta de forces polítiques, segons apuntava l’alcaldessa. El consistori vol, amb la reactivació de la zona blava, “garantir la rotació de vehicles als carrers” ara que hem entrat a la fase 1 i on “es restableix la normalitat comercial de la ciutat”. Tot i així, no tots els comerços han aixecat la persiana.

Durant aquests dos mesos de zona blava gratuïta, Gestvia, l’empresa municipal de mobilitat, ha deixat d’ingressar 201.000 euros, el que repercuteix directament en les arques públiques. Aquesta quantitat no suposaria un daltabaix per Gestvia, que tanca cada any amb superàvit. L’empresa pública de mobilitat recapta 1,4 milions d’euros anuals.

ERC proposa no activar la zona blava fins que Calella entri a la fase 3

Esquerra Republicana no està d’acord amb la data decidida per reactivar la zona blava. El grup republicà proposa que es posi en marxa el 15 de juny, però que no es multi fins al 22 de juny; donant una setmana de marge als conductors perquè s’assabentin de la necessitat de posar tiquet. Des d’ERC consideren que engegar-la abans del 15 de juny perjudica als ciutadans que estan a l’atur o afectats per un ERTO i que no agafen el cotxe per anar a treballar.

A més, els republicans plantegen una bonificació del 50% de l’abonament mensual de la zona blava per als calellencs a l’atur. Una mesura amb la que volen ajudar a alleugerir els efectes econòmics que la COVID-19 ha provocat en la majoria de famílies.

Zona verda

El consistori no ha especificat què passarà amb la zona verda. Estava previst que s’implementés una prova pilot d’un mínim de 6 mesos que havia de començar al mes de juny. Aquesta zona verda s’hauria d’ubicar a la zona del Rierany dels Frares i als voltants i havia de premiar als residents de Calella fent gratuït l’aparcament.

Fa anys que els veïns demanen la implementació de la zona verda, una demanda que va augmentar quan a Poblenou, a la zona que limita amb Calella, va posar la zona verda pels residents de Pineda.

X