L’adaptació de les ciutats a la nova normalitat

  • Si fins ara estàvem acostumats utilitzar les mans per pràcticament tot, ara haurem de començar a ser més creatius per tal de minimitzar el risc de contagi.

Les ciutats es van adaptant, poc a poc, a conviure amb la COVID-19. Segons els epidemiòlegs, el virus es quedarà entre nosaltres igual que ho ha fet la grip. Per això, els ajuntaments estan buscant petites mesures que contribueixin a evitar un rebrot.

L’Ajuntament de Mataró, per exemple, ha canviat els polsadors dels semàfors que regulen el pas dels vianants perquè es puguin activar amb el colze enlloc d’haver de tocar-lo amb el dit. De moment se n’han canviat dos a mode de prova i en tres setmanes es modificaran els altres. En total, instal·laran el nou botó, més gran a 177 semàfors. Uns altres 25 passaran a regular-se automàticament.

Mataró també ha optat per conscienciar a la gent de caminar per la dreta pintant uns pictogrames al terra. D’aquesta manera volen evitar que els vianants es creuin amb els que circulen en el sentit contrari. També s’han pintat símbols als passos de vianants per recordar que cal mantenir la distància de seguretat. Sabadell també vol que els seus ciutadans vagin per la dreta i ha posat també marques al terra recomanant caminar per la dreta “per salut”.

Les escales del far, només en una direcció

Des de que es pot fer esport, el Passeig de Mar s’ha convertit en un dels punts més freqüentats pels calellencs i calellenques. Per això, les escales de la platja que pugen cap a la N-II només es poden utilitzar per pujar. Per baixar cal anar per les escales de la Piscina Municipal. D’aquesta manera, des de Calella també han volgut evitar l’encreuament de persones en un espai molt estret.

També hi ha propostes per controlar els accessos a la platja per tal de convertir-la en un reclam turístic segur.

Encara queda camí per recórrer i tant els Ajuntaments com els ciutadans hauran de ser creatius per trobar petites mesures que contribueixin a evitar un rebrot del coronavirus.

2020-05-21T21:37:33+01:00 21/05/2020 | 20:54|Categories: Noticies|
X