El pròxim rebut de l’aigua tindrà descompte

  • La Generalitat farà una rebaixa del 50% del cànon de l’aigua tant als rebuts de les llars com a les empreses.

El rebut de l’aigua serà més barat durant els mesos d’abril i de maig. La Generalitat ha decidit rebaixar la part que gestiona a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per contribuir a pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19. I és que els ciutadans han hagut de passar molt de temps tancats a casa i, per tant, han generat més despesa de serveis bàsics.

Es podran beneficiar d’aquest descompte els usuaris domèstics, és a dir, les llars, les empreses i activitats econòmiques i també els usuaris ramaders. Es farà una rebaixa del 50% del cànon de l’aigua que es veurà a la següent factura. És automàtica, és a dir, no caldrà fer cap tipus de gestió. No serà un gran descompte, de fet, seran uns vuit euros de mitjana. La quantitat variarà en funció del consum d’aigua.

El descompte s’aplicarà automàticament a la factura de l’aigua, no cal fer cap tràmit.

Les famílies en situació de vulnerabilitat poden acollir-se a dos tipus de bonificacions del cànon de l’aigua. D’una banda, el cànon social zero, que implica no pagar aquest tribut, una opció de la qual gaudeixen 52.500 abonats. D’altra banda, l’ampliació de trams, el que suposa una rebaixa d’aquest cànon.

En el cas dels autònoms i les PIMEs, a més, poden demanar la congelació del pagament de les factures de l’aigua durant l’Estat d’Alarma i el seu finançament sense interessos durant un període màxim de 6 mesos. Es pot demanar descarregant el formulari que es troba aquí.

Aquest tribut, que és de competència econòmica, farà que la Generalitat deixi d’ingressar 50 milions d’euros. Amb el cànon de l’aigua es finança tot el que té a veure amb el cicle de l’aigua a Catalunya, com la captació de recursos hídrics, les depuradores o les plantes potabilitzadores.

2020-05-23T07:44:08+01:00 22/05/2020 | 17:26|Categories: Noticies|
X