Els afectats per un ERTO que no han cobrat han d’enviar un correu al SEPE

  • Des de l’organisme de gestió de l’ocupació han habilitat l’adreça miprestacion2020@sepe.es perquè la gent que encara no ha cobrat o que ha cobrat menys del que li pertoca ho comuniqui.

Ball de xifres en relació a la quantitat de persones que estan incloses en un ERTO des del mes de març i encara no han cobrat. Des del Ministeri de Treball diuen que és un 2%, el que es tradueix en 68.000 persones. Des del Col·legi General de Gestors Administratius calculen que són més de 900.000. El que està clar és que hi ha moltes famílies en una situació desesperada que no tenen cap ingrés des del mes de març, però que sí han tingut despeses.

Per això, des del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE) han habilitat un correu electrònic perquè aquells que no han cobrat encara o que han cobrat menys del que els pertocava es posin en contacte. L’adreça és miprestacion2020@sepe.es, a través de la qual volen donar resposta a l’allau de queixes que han rebut per errors en les nòmines. És el mateix per tot l’Estat, per tant, probablement el temps de resposta del correu serà elevat tenint en compte la càrrega de feina amb la que s’han trobat els treballadors del SEPE en els últims mesos.

Si encara no has cobrat l’ERTO o tens errors en la prestació, has d’enviar un correu electrònic a miprestacion2020@sepe.es.

De fet, els mateixos empleats asseguren tenir una gran pressió. Afirmen que han hagut de fer hores extres sense cobrar i que l’estrès els deixarà seqüeles. Diuen que hi ha molts errors en les nòmines de l’atur i calculen que trigaran mesos en resoldre-les. El SEPE nega que els errors siguin cosa seva, ja que es tracta, segons diuen, d’errors en els números del document d’identificació dels treballadors o en altres dades sobre els treballadors inclosos als ERTO. Els gestors administratius i socials, en canvi, es queixen que falta un protocol i un canal per poder solucionar els errors i demanen poder accedir al sistema del SEPE.

Els bancs avancen els diners de les prestacions

El Ministeri de Treball ha arribat a un acord amb les entitats bancàries perquè avancin els diners de les nòmines que són reconegudes diàriament. I és que fins ara només es cobrava el dia 10 de cada mes, però la urgència en la que s’estan veient moltes famílies ha fet que Treball es mobilitzi per aconseguir-los liquiditat. Així, els bancs reben diàriament les actualitzacions en els expedients resolts i avancen la quantitat corresponent a cada persona.

Les prestacions dels ERTOs tenen un cost de 3.450 milions d’euros al mes per les arques públiques prenent com a referència els 3,4 milions de treballadors que consten actualment com a afectats per ERTOs, segons el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Si se li sumen les 900.000 que calculen des del Col·legi de Gestors, la quantitat que l’Estat ha de pagar mensualment als inclosos en ERTOs podrien superar els 5.000 milions d’euros.

2020-05-23T18:41:55+01:00 23/05/2020 | 18:22|Categories: Noticies|
X