L’Església reprèn demà les misses amb mesures d’higiene i seguretat addicionals

2020-05-24T17:38:23+01:0024/05/2020|

  • Un equip de voluntaris posarà gel hidroalcohòlic a l’entrada i comprovarà que els fidels portin mascareta. Només hi podrà haver un terç de l’aforament i als bancs només podran seure un màxim de 3 persones.

L’Església tornarà a obrir aquest dilluns per tornar a fer les misses diàries. Seguiran el mateix horari de sempre, però s’inclouran mesures higièniques i de seguretat per evitar el contacte de la COVID-19. Només s’obrirà la porta principal, on es col·locaran un equip de voluntaris que posaran gel hidroalcohòlic i comprovaran que tothom porti mascareta. També controlaran que no es superi l’aforament permès, un terç respecte l’habitual, i indicaran als fidels que han de seure de forma intercalada, amb màxim tres persones per banc.

Durant el dia l’Església estarà oberta per la pregària personal i es desinfectaran els espais a les hores que hi vagi més gent. El mossèn de Calella, Cinto Busquet, ha explicat que substituirà el gest de la pau, que es fa amb una encaixada de mans, per una inclinació o un gest facial. Durant la missa no portarà mascareta, però sí se la posarà en el moment de combregar, ja que serà quan la gent se la tregui per rebre el cos de Crist. Només el donarà a la mà, no a la boca com fa amb els més creients. Tot i les mesures que han implementat, mossèn Cinto convida a la calma, especialment pel que fa a la gent gran, més vulnerable davant la COVID-19: “que ningú tingui pressa, des del Bisbat també es va dir. Qui vingui serà benvingut i, qui no vingui, ho entendrem” comenta.

No es podran distribuir llibrets ni fulletons, així com la Biblia, i tampoc es podran tocar o besar objectes. Pel moment, tampoc poden haver cors ni es poden realitzar rituals amb aigua.

Enterraments pels difunts durant la crisi sanitària

Si les famílies ho demanen, oficiarà celebracions de comiat per les persones que han perdut la vida durant el confinament. Cinto Busquet explica que ho valorarà família per família. Algunes ja li han demanat que celebri un enterrament.

De fet, en alguns casos ha fet una petita cerimònia a peu dret al cementiri, però només hi podien assistir 3 persones. Ja ha començat a fer enterraments, però a la fase 1 només poden assistir 15 persones si es fa en espais tancats i 25 en espais a l’aire lliure.

Tres anys de catequesi per fer la comunió

Pel que fa a les comunions, que tradicionalment es celebren durant el mes de maig, s’ajornen fins a la primavera que ve. Això vol dir que els nens i nenes faran tres anys de catequesi, un fet que està valorant amb els catequistes per implantar a partir d’ara. “Reprendrem la catequesi a la tardor i les comunions es faran a la primavera de l’any que ve. També es una cosa que ja estàvem pensant, perquè com que comencen a segon, alguns són massa petits” explica el mossèn.

Els casaments també es poden començar a fer, però per aquest any no en té de previstos.

Obren també la Mesquita i l’Església Evangèlica

La Mesquita també tornarà a posar-se en marxa, però serà el dimarts 26 de maig. Coincidirà amb el final del Ramadà, que va acabar el dia 23. Els musulmans que se situïn al terra i es descalcin abans d’entrar hauran d’utilitzar catifes personals. El calçat s’haurà de deixar als llocs estipulats, embutxacats i separats.

L’Església Evangèlica Ebenezer també ha deixat per aquesta setmana la obertura del seu lloc de culte.

Comparteix el contingut!

Go to Top