Els taxistes denuncien haver estat desemparats durant la crisi sanitària

2020-05-28T18:59:56+01:0028/05/2020|

  • Es queixen que, tot i ser un servei públic, durant les primeres setmanes, van haver de treballar sense mascareta i sense gel hidroalcohòlic perquè l’Ajuntament no els hi va facilitar i era impossible comprar-ne per un particular. La seva facturació s’ha vist reduïda en un 80% a causa de la COVID-19.

El col·lectiu de taxistes de Calella es queixa que durant els moments més complicats de la pandèmia han estat desprotegits. Denuncien que des de l’Ajuntament no van rebre recolzament, sinó que, quan van demanar mascaretes, no les hi van facilitar. Per això, van estar treballant durant les primeres setmanes sense gel hidroalcohòlic ni mascaretes, fins que les cosidores els van abastir. Expliquen que el problema no era comprar-ho, sinó que no en podien trobar. “Ens van dir que ens espaviléssim, que compréssim guants i els donéssim als clients”, explica un dels taxistes, que prefereix mantenir l’anonimat. I és que, a l’inici, els elements de protecció personals van ser escassos i era impossible per un particular comprar-ne.

Quan van obrir els comerços, l’Ajuntament va repartir mascaretes FFP2 entre els treballadors. Els taxistes es queixen que van haver d’insistir per rebre també dues mascaretes per cadascú, perquè no havien pensat en ells.

Els taxistes calculen que els seus ingressos s’han reduït en un 80%.

Els taxistes són un dels sectors que més ha vist reduir els seus ingressos degut al confinament, ja que la gent no es podia desplaçar. Parlen de pèrdues d’al voltant d’un 80% de la seva facturació mensual. Amb l’agreujant que, sent autònoms, no poden acollir-se a un ERTO ni poden deixar de treballar, ja que són un servei essencial. Des de l’Ajuntament van marcar com a serveis mínims que havien de funcionar com a mínim 2 taxis fent torns rotatius i els taxis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Normalment es situen dos taxis a la parada i dos a l’Hospital.

Durant el confinament més estricte, i veient que no hi havia demanda, s’han organitzat per treballar la meitat de la plantilla. Alguns s’han quedat a casa per cuidar als seus fills, és a dir, que no han tingut ingressos, com a mínim, durant un mes.

La mascareta, obligatòria per pujar al taxi

L’ús de la mascareta és obligatori al transport públic, però també als taxis. Per si l’usuari no en porta, molts taxistes en tenen de més per poder-les donar als clients. També disposen de gel hidroalcohòlic i desinfecten els seients que han estat ocupats després de cada ús.

A nivell de passatgers, poden portar només dues persones per fila o omplir el vehicle si els ocupants viuen al mateix domicili.

Multes per passar pel carrer Jovara

Un altre problema amb el qual es troben durant la seva feina és el carrer Jovara quan està tancat al pas de vehicles. Expliquen que poden trucar a la Policia per avisar que passen per tal que no els multin, però veuen innecessari haver de fer aquest tràmit.

Comparteix el contingut!

Go to Top