Vapor per desinfectar la roba i els emprovadors de les botigues

2020-05-30T15:05:34+01:0030/05/2020|

  • Les botigues de roba han se seguir unes mesures de neteja i desinfecció especials amb les peces de roba i amb els emprovadors. La COVID-19 ha fet canviar l’experiència a l’hora d’anar de compres.

Si fins ara entràvem a l’emprovador amb un munt de peces pel gust de veure com ens quedaven, la COVID-19 ha fet que canviem aquest hàbit. Ara pensem molt més si ens emprovem una peça. Tot i així, no hi ha perill de contagi, els botiguers ja se’n cuiden de netejar cada una de les peces després que algú se l’emprovi.

A la botiga Deja vu, per exemple, desinfecten amb vapor cada peça que ha tocat un client i la deixen 48 hores separada perquè es ventili. A partir d’aquest moment pot tornar a exposar-se al públic. És una mesura que han adoptat a molts comerços per evitar un possible contagi de COVID-19 a través de la roba, tot i que els experts no han apuntat a les peces de roba o a les sabates com a possibles elements de contagi. De fet, en estudis fets sobre els productes de supermercat no s’ha detectat cap rastre de coronavirus. Tot i així, més val prevenir que curar, pensen els comerciants.

A més del gènere, també desinfecten amb vapor els emprovadors. És el cas de la botiga de roba interior Intims, que passa una “vaporeta” per l’interior dels emprovadors i també per les cortines que fan de porta. Explica que prefereix el vapor perquè l’ozó pot ser perillós. Des del Ministeri de Sanitat no han avalat l’eficàcia de l’ozó com a element de desinfecció i alerten que pot ser perillós per via respiratòria, per provocar irritació a la pell i mal ocular.

Les botigues prefereixen el vapor, que és segur, per desinfectar la roba i els provadors. Tot i que durant les últimes setmanes s’ha parlat de l’ozó, des del Ministeri de Sanitat no han comprovat que tingui eficàcia viricida.

La cadena Mango només obre un de cada dos emprovadors i la roba passa també una quarentena de 48 hores després de desinfectar-la amb un tractament de vapor calent a pressió. De moment, però, Mango no ha obert la seva botiga a Calella.

Des de la botiga Tubert, a més de netejar la roba amb vapor, també segueixen una altra estratègia per evitar que s’hagin d’emprovar masses productes. Medeixen la peça que el client porta posada per donar-li un pantaló, una samarreta o una camisa que li pugui anar bé.

A més d’aquestes mesures, a tots els establiments comercials s’ha limitat l’aforament. A la porta d’entrada posen gel hidroalcohòlic i cal entrar amb mascareta. La gent que fa cua ha d’estar separada per una distància mínima de 2 metres.

Comparteix el contingut!

Go to Top