Es permeten les visites a residències de gent gran però sense petons ni abraçades

  • Els familiars podran veure als avis i àvies portant elements de protecció i mantenint les distàncies de seguretat. Les visites tindran un temps límit i hauran de ser amb cita prèvia.

A partir d’aquest dilluns, quan Calella entri a la fase 2 del pla de desescalada, es permetran les visites a les residències de gent gran catalogades com a verdes, és a dir, sense cap cas positiu de coronavirus. A la nostra ciutat, quatre de les cinc llars d’avis són verdes. Una d’elles és la residència Lantus, que ja ha entregat el protocol sobre com tornaran a posar en marxa les visites i està a l’espera que el CAP li doni el vistiplau per començar a programar cites amb els familiars.

La directora de Lantus Calella, Marta Galindo, ha explicat que donaran una pantalla protectora i una bata a cada familiar. Tot i així, no podran fer petons ni abraçades als residents, ja que Salut no permet el contacte físic entre el familiar i l’avi o àvia. Per aconseguir-ho, han posat una taula per mantenir aquesta distància de seguretat de 2 metres. “Sabem que la setmana que ve serà molt de sensacions, de retrobaments. Ja ens estem preparant perquè serà una mica dur el fet de que es vegin però no es puguin tocar després de tres mesos” considera la directora. “Durant el confinament hem estat fent videotrucades cada setmana, però no és el mateix”, comenta. A les visites hi haurà una persona del centre controlant que es mantinguin les mesures de seguretat i per si cal canviar la bata o rentar-los les mans amb el gel hidroalcohòlic.

Les visites hauran de ser amb distància de seguretat i amb mesures de protecció. Encara no es permet el contacte físic amb els residents.

Lantus ha habilitat una sala on únicament es realitzaran les visites. Salut aconsella que tingui una entrada pels residents i una pels familiars. Abans d’entrar, els familiars hauran de rentar-se les sabates amb aigua i lleixiu i respondre un qüestionari sobre dades de salut, com si s’han fet algun test PCR, si han estat en contacte amb algun possible cas de coronavirus o si tenen algun símptoma compatible amb la malaltia.

Salut recomana una visita setmanal per resident i que sigui el mateix familiar qui faci les visites durant un període de, com a mínim, 14 dies. El temps màxim és de 30 minuts, però des de Lantus han decidit que seran de 20 minuts per poder desinfectar l’espai abans de la propera visita.

La directora de la residència encara veu lluny el moment en el que es podran fer les visites sense mesures de seguretat. Tot i així, confirma que a la fase 3 Salut ja permetrà visites de fins a tres familiars en un espai exterior de la residència.

A partir de la fase 3, les visites s’ampliaran a tres familiars i es podran fer a l’exterior de la residència.

Tots els residents de Lantus han passat el confinament al centre. Només un familiar va preguntar per emportar-se’l a casa, però com que no es podien fer proves PCR, van decidir que no. “La part bona que té viure a un centre residencial per una persona gran és que li crees unes rutines que li milloren la seva memòria i la seva salut mental. Hi ha persones que viuen soles a casa i estan molt desorientades, en canvi, viure a una residència els comporta una rutina que els fa estar més estables cognitivament” explica Marta Galindo.

De ben segur que les visites presencials donaran una mica més d’esperança a familiars i a residents.

2020-05-31T11:04:27+01:00 31/05/2020 | 11:04|Categories: Noticies|
X