Aquest any no hi haurà Fira de Calella i l’Alt Maresme

  • Hauria de ser l’edició 40 i a causa de la COVID-19 no es podrà celebrar fins al 2021. L’Ajuntament s’estalviarà així més de 200.000 euros que podrà destinar a altres partides.

Aquest setembre no tindrem la tradicional Fira de Calella i l’Alt Maresme. No s’havia fet pública la temàtica de la fira, però el confinament decretat aquests últims dos mesos tampoc ha permès preparar-la amb garanties. Finalment, des de l’Ajuntament han decidit posposar-la fins al 2021 per la impossibilitat de realitzar-la amb normalitat i integrar alguns dels seus actes dins la Festa Major de la Minerva d’enguany.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme és organitzada per l’Ajuntament de Calella, compta amb un pressupost de 200.000 (bona part del pressupost és pel lloguer i instal·lació dels stands). El consistori, per tant, podrà destinar aquests diners a la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària del coronavirus.

Enguany es tractava de celebrar la quarentena edició de la fira. Alguns artesans que esperaven l’edició d’enguany s’hauran d’esperar a la de l’any que ve. En l’esdeveniment comercial s’hi poden veure productes típics artesanals de la cultura catalana com ara els vins, els embotits, els formatges i objectes d’artesania.

La fira, que s’hauria de celebrar la penúltima setmana de setembre, coincideix amb dates amb la Festa Major de la Minerva, que sí que està previst que se celebri, si més no en un format diferent en funció de les circumstàncies en les que ens trobem al setembre entorn la crisi sanitària del coronavirus.

L’Ajuntament de Calella ho ha fet públic en una nota de premsa on considera que és “complicat” garantir la distància mínima de seguretat. Expliquen que, tot i que l’espai és d’uns 5.000 metres quadrats, es comptabilitzen unes 30.000 visites.

L’esdeveniment comercial compta amb uns 130 stands i uns 5.000 metres quadrats d’espai centrats al Passeig Manuel Puigvert. Per fer possible la fira, enguany s’hauria de reduir el nombre de stands i l’aforament de persones que, de forma simultània, estan dins el recinte. A això se li suma que els espectacles que s’organitzen al seu interior caldria tenir una distància de seguretat entre les persones del públic. Tots aquests canvis afectarien de ple la forma d’organitzar els paradistes dins el recinte firal.

Aquest esdeveniment va començar a fer-se l’any 1981. Últimament cada any es dedicava la fira a un tema, -el monogràfic-, l’any passat es va dedicar a la ciutat de l’Alguer, l’anterior a les vinyes amb la Denominació d’Origen Alella. Als primers anys era molt concorreguda i forces ajuntaments de la comarca i la Diputació de Barcelona s’hi promocionaven. També els mitjans de comunicació nacionals se’n feien ressò.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme ha estat guardonada en diverses ocasions. Els anys 2006 i 2014 es va endur el Premi a la Innovació de les Fires de Catalunya i els anys 2009, 2010 i 2012 va rebre la Menció especial a la Innovació per part de la Generalitat.

La fira també rep crítiques d’alguns sectors que veuen com any rere any s’organitza el mateix sense innovar gaire més que en el monogràfic i consideren que és un esdveniment caducat al qual li cal una renovació profunda. Potser aquesta parada servirà per reinventar-se de cara al 2021.

2020-06-02T15:47:27+01:00 02/06/2020 | 15:01|Categories: Noticies|
X