L’Hospital de Calella prescindeix de la Cap d’Urgències i unifica la direcció del servei amb l’Hospital de Blanes

2020-06-03T09:03:58+01:0003/06/2020|

  • El servei d’Urgències dels dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) compten ara amb una direcció compartida. La excap d’Urgències de Calella ha estat reubicada. Els treballadors temen noves retallades.

L’Hospital de Calella ha decidit prescindir de la seva Cap d’Urgències i Emergències, Emilia Cortés, després que gestionés una de les unitats més crítiques durant la pandèmia de la COVID-19. A més, s’elimina la figura del Cap d’Urgències a Calella i s’unifica la direcció d’aquesta unitat amb la de l’Hospital de Blanes, és a dir, els serveis d’urgències dels dos hospitals estaran dirigits per una mateixa persona.

El servei d’Urgències, sota el lideratge d’Emilia Cortés, ha estat la porta d’entrada pels 150 pacients de coronavirus que ha atès l’Hospital. La seva destitució es va fer efectiva ahir. Cortés no deixa l’Hospital, sinó que ha estat reubicada. A partir d’ara, portarà un nou projecte a l’àrea de les consultes externes.

La decisió d’apartar a Cortés de les urgències de Calella ha agafat per sorpresa als treballadors, que no entenen el motiu i se senten dolguts. De fet, s’estan plantejant fer alguna acció de protesta. Entre els passadissos es parla d’una falta de confiança per part de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) cap a Emilia Cortés. Els treballadors temen que amb aquesta destitució comencin tot un seguit de retallades per buscar metges més polivalents i no especialistes. El Cap d’Especialitats Mèdiques de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva nega que s’hagi de reduir el personal i atribueix el canvi a la voluntat de l’organisme sanitari d’unificar les línies d’actuació entre els dos hospitals.

Un únic cap d’Urgències als dos hospitals

El Cap d’Urgències de Blanes, el doctor Víctor Pérez, ha assumit la direcció del servei d’urgències també de Calella des d’aquest dilluns 1 de juny. Porta en el càrrec des de febrer de l’any passat. No és la primera vegada que la Corporació funciona d’aquesta manera. Quan els serveis eren més petits, ja hi havia una única direcció pels dos hospitals, però es va dividir perquè era molt complicat compaginar el dia a dia.

És un canvi organitzatiu que ja fa temps que volíem fer. Amb la pandèmia hem hagut de posposar-ho, perquè no era el moment de fer canvis, però ja estava meditat i pensat. És un canvi intern que va amb la línia prèvia que té la Corporació d’unificar serveis i de integrar les formes de treballar entre els dos hospitals i la primària” ha explicat Albert de Luis, Cap d’Especialitats Mèdiques de la CSMS. Amb això es busca potenciar el treball en equip, fomentar la rotació de residents i fer protocols conjunts, a més d’impulsar línies d’investigació i docència. Ha apuntat que ja hi ha diversos serveis unificats, com són Ginecologia, Radiologia, Laboratori o Pediatria.

Falta d’inversió a Urgències

Els agents implicats en l’Hospital reconeixen una manca d’inversió històrica a l’Hospital de Calella i, especialment, al servei d’Urgències. Treballadors, direcció, Ajuntament i, fins i tot, la Conselleria de Salut -quan era comandada per Toni Comín- van admetre que li calien inversions per millorar les instal·lacions. L’Hospital va arribar a vendre el seu patrimoni immobiliari no sanitari per disposar de liquiditat per fer aquestes millores.

Nou adjunt al servei d’Urologia

A més del canvi a Urgències, hi ha hagut una nova incorporació al servei d’Urologia que lidera el doctor Josep Maria Prats. El nou adjunt és Sergi Beato, fins ara resident d’urologia a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Comparteix el contingut!

Go to Top