Els bancs, oberts però amb estrictes mesures de seguretat

2020-06-04T15:07:40+01:0004/06/2020|

  • Es limita l’aforament a l’interior, motiu pel qual es formen llargues cues a l’exterior de les oficines. Cal demanar cita prèvia.

Considerats un sector essencial, els bancs han hagut de continuar treballant per garantir la seguretat dels dipòsits confiats pels ciutadans, per fer els pagaments i operacions a través de canals telemàtics, per atendre el cobrament de nòmines, pensions i prestacions, per canalitzar les mesures governamentals per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Però la COVID-19 ha obligat a adaptar noves maneres de treballar en tots els sectors, inclosa la banca. Per això, ara és més difícil ser atès de forma presencial en una oficina bancària. Primer de tot, cal demanar cita prèvia per qualsevol gestió que no es pugui fer a través del caixer. L’aforament a l’interior de les entitats està limitat, sovint a una sola persona. Per això, els usuaris han d’esperar al carrer a ser atesos.

Cada entitat bancària té el seu propi procediment. També han implementat mesures com dispensadors de gel desinfectant i els treballadors atenen amb mascareta. Moltes oficines han modificat els seus horaris.

En el cas de La Caixa, no atén a cap client si no és amb cita prèvia. Els tràmits no es fan a l’interior de l’oficina, sinó a través dels vidres de la porta. Des de l’entitat bancària demanen que s’eviti anar a les oficines i fer les gestions a través d’internet o bé a través dels caixers automàtics.

Pel que fa al BBVA, només es pot accedir a l’interior si és amb cita prèvia. Pel contrari, si no s’ha concertat hora, caldrà fer cua a l’exterior i un treballador de l’oficina atendrà des de la porta.

El Banc Santander demana estar el mínim temps possible a l’oficina, mantenir la distància de seguretat i evitar el contracte amb altres persones.

Prioritat a la banca digital

Tot i que ja no estem sota un confinament estricte, els bancs segueixen apostant per fer les gestions online, a través d’ordinadors, mòbils o tauletes. De fet, molts d’ells han canviat els comptes per facilitar als usuaris fer els tràmits per internet, una tendència que comparteixen tots els bancs. El Banc Sabadell anima als seus clients a fer les operacions a través de la banca digital o mitjançant el seu equip de gestors a través de les xarxes socials. De la seva banda, Bankia ha reforçat els seus sistemes perquè els seus clients facin els tràmits des de casa, tan online com per telèfon.

Alguns, com La Caixa, estan reduint el nombre d’oficines. De les tres que hi havia a Calella, ja només en queda una.

Comparteix el contingut!

Go to Top