Els Faroners de Calella encetaran els concerts a la fresca amb mesures de seguretat

2020-06-07T20:20:48+01:0007/06/2020|

  • El grup d’havaneres haurà d’actuar mantenint la distància de seguretat, així com també ho haurà de fer el públic, que haurà de romandre assegut. Les entrades s’han de reservar perquè hi ha aforament limitat.

Els Faroners de Calella són un dels grups que participaran al Festival Impuls, la cita cultural que se celebrarà per la Festa Major petita. Aquest any, a causa del coronavirus, s’ha canviat el plantejament de la festa major per adaptar-lo a les mesures de seguretat. Per això s’ha creat aquest festival, que vol “impulsar” als artistes de Calella i del Maresme que han vist com se suspenien totes les seves actuacions.

Els Faroners actuaran el primer dia del festival, el dissabte 13 de juny, al Passeig. Degut a les mesures de seguretat per la COVID-19, el concerts haurà de ser amb el públic assegut, mantenint una distància de dos metres i portant mascareta.  No només hauran de mantenir la distància social els assistents, sinó també els integrants del grup a dalt de l’escenari.

L’aturada degut al coronavirus ha fet que no hagin pogut assajar durant el confinament, un problema amb el qual s’han trobat tots els grups de música. “Hem assajat poc, perquè portem dos mesos que no ens hem vist. Hem de tornar a compenetrar-nos amb els instruments i fer alguns assajos abans del concert. Haurem de fer una posada a punt ràpida”, diu Josep Barri, un dels membres dels Faroners, que afirma que des de que es poden fer reunions han aprofitat per fer alguns assajos. Durant el confinament ha estat tocant els instruments i cantant, però assegura que no és el mateix que tocar en grup.

A partir d’ara, els concerts hauran de ser asseguts i sense ballar.

La situació provocada pel coronavirus ha fet que, en aquests moments, els Faroners de Calella no tinguin cap actuació en ferm més que la del Festival Impuls, perquè les dates que tenien compromeses ara estan a l’aire, ni les han confirmat ni les han suspès. Des de les associacions de músics es demana als Ajuntaments que mantinguin les subvencions i les dates programades per no fer més mal a un col·lectiu que s’ha quedat sense ingressos per la suspensió de les actuacions. També per la ciutadania, perquè pugui gaudir d’esdeveniments després del període del confinament. Segons Barri, és una qüestió psicològica i social” el fet de gaudir de les festes majors.

A més d’havaneres, Barri també és músic de cobla. Un estil que s’haurà de reinventar perquè, de moment, no es poden ballar sardanes. De fet, avui s’ha hagut de suspendre l’aplec que organitza anualment l’Agrupació Sardanista i fer-se de forma virtual. Les característiques de les sardanes –contacte físic, aglomeracions i manca de distància– les fan inviables a dia d’avui.

Per les havaneres, però, els concerts es fan asseguts. Per controlar l’aforament cal reservar les entrades, es pot fer des d’entràpolis a cost zero. Això sí, caldrà donar les nostres dades personals (nom i cognoms, correu i telèfon) o entrar amb el nostre perfil de Facebook per poder adquirir-les. També es pot trucar o enviar un Whatsapp al telèfon 696 706 257.

El Festival Impuls comptarà amb 23 actuacions locals

Els concerts, que es faran del 13 al 21 de juny, estaran repartits per Calella. Alguns es celebraran a la Plaça Catalunya o al Passeig Manuel Puigvert, d’altres a la Plaça de l’Església o al Pati del Museu. En cas de pluja, es faran a l’Espai Mercat i a la Fàbrica Llobet.

S’han programat 23 actuacions d’artistes de Calella i del Maresme. La majoria són concerts, però també hi ha esdeveniments pels més petits. Totes són gratuïtes.

Comparteix el contingut!

Go to Top