Trens plens sense distància de seguretat al Maresme

  • A certes hores, als ja saturats trens de la línia R1 no hi ha prou espai perquè els passatgers puguin mantenir la distància de seguretat.

La nova normalitat no ha arribat als trens de Rodalies, que s’han quedat estancats en l’etapa preconfinament. Almenys això sembla veient com van els trens a certes hores: plens a vessar de gent que no pot mantenir la distància de seguretat per manca d’espai. La majoria, això sí, porta mascareta.

En els trens que venen de la capital, molts passatgers són barcelonins que busquen més tranquil·litat a les nostres platges i evitar les platges massificades de Barcelona. D’altres creuen que l’aigua de la nostra zona està menys contaminada. En canvi, els trens que van cap a Barcelona porten a més persones que van a treballar.

Històricament, els trens de la línia R1, que connecta Barcelona amb Maçanet passant per Calella, han estat saturats. A les hores punta, la gent s’amuntega per poder viatjar cap a la seva destinació. La baixa freqüència dels trens no convida a esperar al següent i fa que s’acumuli molta gent esperant els trens. Actualment no hauria de ser així, ja que s’hauria de poder mantenir la distància de seguretat. Potser seria un bon moment per ampliar la freqüència de pas.

Mascareta obligatòria

Al transport públic és obligatori l’ús de mascareta. Els vigilants de seguretat han adquirit la funció de controlar que tothom en porti. En el cas que vegin que algú no la porta, l’expulsen de l’estació.

A les estacions s’han instal·lat senyals demanant respectar la distància de seguretat, una mesura inútil tenint en compte que després als trens no es respecta.

2020-06-30T15:56:48+01:00 30/06/2020 | 15:41|Categories: Noticies|
X