La COVID-19 va arribar a Calella abans del que s’havia informat

  • Fotografia aèria de Calella
2020-07-04T10:43:09+01:0004/07/2020|

  • Des de que s’ha sabut que des de fa més d’un any el virus estava present a Catalunya, nous informes i proves evidencials fan veure que a casa nostra l’hem tingut força temps abans del que fins ara coneixíem.

Comencen a aparèixer dades sobre la COVID-19 que havien estat amagades. Segons les primeres informacions, el primer pacient de coronavirus del Maresme va ser diagnosticat el 6 de març i era veí de Cabrils. Un nou informe al que ha tingut accés CALELLA COMUNICACIÓ apunta, però, a finals de febrer: especifica que el 27 de febrer es va detectar el primer cas al Masnou. Per tant, el virus va estar present a la nostra comarca abans del que ens deien. El dia 20 de març, la COVID-19 ja havia contagiat persones de tots els municipis del Maresme.

Investigadors de la Universitat de Barcelona han trobat restes del SARS-CoV-2 a les aigües residuals de Barcelona de l’any 2019. Això fa canviar les teories que hem tingut fins ara. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, el primer cas de l’Estat es va detectar el 31 de gener. Cal tenir en compte que abans no es feien tests de detecció. Per tant, podrien haver hagut casos sense comptabilitzar degut a que no es diagnosticava. Per exemple, una de les complicacions del coronavirus és la pneumònia. A l’Hospital de Calella, segons fonts oficials, van ingressar 61 persones amb pneumònia durant els mesos de gener i febrer. Normalment està vinculada al virus de la grip, que va tenir poca afectació aquest hivern. Per això, hi va haver més casos de pneumònia durant els mesos de gener i febrer de 2019 (99) i 2018 (98). Fonts no oficials confirmen l’increment de casos de pneumònia al mes de febrer d’enguany. Tot i així, els casos de pneumònia d’aquest any poden no haver estat associats a la grip i estar-ho a la COVID-19.

En Martí Boschmonart, més conegut com a Tinet, va morir el 3 de febrer. Li van diagnosticar una pneumònia que els metges no entenien com es desenvolupava. Aquesta malaltia va derivar en altres complicacions, compatibles amb les que es coneixen del coronavirus, que li van provocar la mort. El que la família sospita és que no era una pneumònia corrent, sinó coronavirus. En Tinet va assistir a una calçotada a Igualada el 27 de gener, poc abans de posar-se malalt. Igualada va ser, precisament, una de les primeres zones afectades per la COVID-19 a l’inici de la pandèmia, tant que la Generalitat va confinar tota la Conca d’Òdena. Per tant, podria haver-se contagiat a Igualada.

Coronavirus a Calella abans del previst

L’Hospital de Calella va informar el dia 16 de març que havien diagnosticat la COVID-19 als primers dos pacients, que van quedar ingressats a la zona habilitada per els pacients d’aquesta malaltia tan contagiosa. Segons l’informe al que ha tingut accés CALELLA COMUNICACIÓ, però, exposa que la primera persona detectada a la nostra ciutat amb coronavirus va ser el 9 de març, és a dir, abans de la declaració de l’Estat d’Alarma.

En un primer moment, quan no se sabia l’afectació que arribaria a tenir la malaltia, derivaven a tots els pacients cap a d’altres hospitals més preparats. Als pacients de Calella, els derivaven cap a l’Hospital de Mataró. En Tinet també va ser tractat a Mataró. Per tant, l’Hospital de Calella no va ser el primer en atendre a pacients calellencs amb coronavirus.

Cada vegada es van descobrint noves dades sobre la COVID-19. També es van avançant les dates que crèiem certes. Qui sap què trobaran els investigadors en futurs estudis.

Comparteix el contingut!

Go to Top