Arriben amb un mes de retard les dades d’aforament de la platja

  • Per fi s’ha posat en funcionament el sistema informàtic que mostra l’aforament de les platges de la ciutat a temps real. S’instal·laran codis QR perquè els banyistes puguin consultar-ho des del telèfon mòbil.

Un mes més tard del que estava previst -havia d’estar en marxa el 8 de juny- ha entrat en funcionament l’aplicació que permet saber quin percentatge d’aforament hi ha a les platges de Calella. Només hi ha dades sobre la platja Gran i la platja de Garbí; les cales de la platja de les Roques, justament les més petites, no es controlaran informàticament, sinó que hi hauria d’anar la Policia Local de forma presencial.

Fins aquesta setmana, el sistema informàtic de control d’aforament estava en proves. A les primeres dades s’ha pogut observar un percentatge molt petit d’ocupació. De fet, durant els dies laborables la gent no acostuma a poder anar a la platja. Durant els caps de setmana és quan més gent hi ha, però la gran extensió de platges de Calella fa pensar que no s’arribarà a l’aforament màxim.

A l’aplicació, anomenada DasEyes, les platges estan dividides per trams dels quals es pot conèixer la quantitat de gent que hi ha. Funciona com un semàfor: si el tram està verd, encara s’hi pot anar; si està groc vol dir que l’aforament és alt però no complet; i si està vermell, vol dir que la platja està plena i no s’hi podrà anar. Caldrà veure l’acceptació de l’aplicació per part de la ciutadania, que normalment va sempre a la mateixa zona a banyar-se, habitualment la que li queda més a prop de casa.

L’aplicació indicarà amb colors si la platja està completa o lliure. Les dades les podran consultar els calellencs.

Per la platja s’instal·laran senyals amb codis QR que porten directament a la pàgina web on es poden saber les dades d’aforament, per tal de consultar-les amb el telèfon mòbil in situ. També es poden veure a través de l’ordinador.

Qui hauria d’utilitzar aquesta aplicació són els informadors que ha contractat l’Ajuntament de Calella per recordar als banyistes que s’han de distribuir per la platja mantenint les distàncies de seguretat.

L’empresa que s’encarrega de gestionar aquest sistema és Sourcing Integral Services, que l’utilitza també per controlar l’aforament dels centres comercials. El consistori ha negat que s’hagin d’implantar càmeres, tot i que als centres comercials utilitzen càmeres compta-persones. Això sí, admeten que utilitzen la vídeocàmera del Far. El cost d’aquest projecte, que ha d’estar en marxa fins al 30 de setembre, és de 18.000 euros.

2020-07-09T17:07:00+01:00 09/07/2020 | 17:07|Categories: Noticies|
X