El Premi Ciutat de Calella s’atorga enguany per decret, sense participació ciutadana ni consens polític

2020-07-09T11:34:40+01:0009/07/2020|

  • Partits de la oposició veuen bé que s’hagi atorgat el Premi Ciutat de Calella d’enguany al record i homenatge a la crisi sanitària però no veuen bé les formes. La manera de governar de l’alcaldessa, Montserrat Candini, i dels regidors de Junts per Calella i del PSC dista de la participació i el consens. Veuen un Govern local excessivament totalitari que pacta de forma incondicional amb Ciutadans i el fa poc transparent.

És evident que enguany, amb la crisi de la COVID-19, no hi ha pogut haver selecció de candidats ni tampoc votacions per part de la ciutadania. Així, per tant, l’edició d’enguany del Premi Ciutat de Calella servirà per recordar i homenatjar a les persones que han traspassat en aquest moment de la pandèmia i homenatjar els voluntaris i sanitaris que han treballat ajudant en els moments més complicats de la crisi sanitària.

El Premi Ciutat de Calella, que aquest any celebrarà la seva novena edició, sempre escollia una persona particular que mereixia la màxima distinció civil de la ciutadania, així com una entitat. L’any passat es va atorgar la modalitat individual al doctor Pere Puig, creador i cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama de l’Hospital de Calella, i la modalitat d’entitat als Amics del Parc Dalmau per la seva tasca al capdavant del parc. Es resolia per votació popular prèvia selecció de candidats. Hi van participar uns 700 calellencs dels més de 13.000 cridats a votar, un 5% del cens.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va fer saber la setmana passada en el Consell de Cultura, davant de la representació de les entitats culturals, la seva decisió de d’atorgar enguany tres premis Ciutat de Calella. Per un costat el Premi Ciutat de Calella a la Solidaritat, pels voluntaris que han ajudat durant la crisi sanitària. Per altra banda, el Premi Ciutat de Calella a la Vida, per al personal sanitari (metges, infermers i personal de neteja) i un reconeixement institucional a les persones que han perdut la vida així com als seus amics i familiars.

La resta de regidors que no estan al govern de JxC i PSC (amb l’ajuda de Ciutadans) i que formen part del consistori se’n van assabentar per la nota pública que va fer l’Ajuntament. La oposició lamenta que no se’ls tingui en compte per aquests temes en els quals el consens és fàcil d’aconseguir.

De fet, els comuns havien demanat treballar en consens un acte de reconeixement a totes les víctimes i agents que, juntament amb un treball audiovisual, recordés els moments viscuts durant el confinament i realitzar un memorial. El Premi Ciutat de Calella és una de les dues iniciatives promogudes des del consistori que té participació ciutadana. L’altre és el el projecte dels pressupostos participatius.

Enguany ha estat atorgat per decret, sense buscar el consens dels representants polítics, i es resoldrà a través d’un acte populista. La CUP considera que tot plegat és per fer veure que es decideixen coses a través de consells però que, a la realitat, es dona tot fet. Lamenta que es governi de cara a la galeria i considera que demostra falta de transparència.

Els tres premis s’entregaran dissabte 25 de juliol en un acte a l’aire lliure al Passeig de Manuel Puigvert.

Comparteix el contingut!

Go to Top