ERC renuncia a anar de convidat als actes patrocinats per l’Ajuntament

  • Seguint els passos de la CUP, els regidors republicans del consistori també renuncien a les entrades d’espectacles. Fa uns mesos els dos partits també van renunciar a les targetes d’aparcament.

Els regidors republicans han fet saber a través d’una nota que han renunciat a poder assistir com a convidats als espectacles que patrocina l’Ajuntament. “Considerem que és un greuge comparatiu amb la resta de calellencs […]. No volem obsequis pel sol fet de ser electes”.

Als espectacles del NEC i els que s’organitzen a la Sala Mozart es reserven unes entrades a efectes de protocol per tots els membres institucionals de l’Ajuntament, pels compromisos que adquireix el consistori i amb els patrocinadors. Aquestes entrades es distribueixen sense estar subjectes a cap tipus de control. No representen un cost directe però si indirecte, ja que són diners que no es recapten dels esdeveniments que cal pagar per gaudir-los. Als elegits també se’ls ofereix un lloc privilegiat dins del públic per poder seguir l’esdeveniment.

Precisament, en aquests moments els espectacles han hagut de reduir l’aforament per l’efecte de la crisi sanitària de la COVID-19. Per tant, la decisió de renunciar a aquest privilegi anirà de perles als organitzadors dels espectacles -sobretot els més concorreguts- ja que moltes vegades els regidors no assisteixen a les funcions i es queden les cadires buides.

Esquerra no és el primer partit del consistori que ha decidit no gaudir d’aquests tipus de privilegis. La regidora Núria Freixas, de la CUP, va renunciar a la targeta d’aparcament de Gestvia que li permetia deixar el cotxe a la zona blava sense haver de passar per la màquina; Freixas també va anunciar que no volia les entrades dels espectacles. De fet, la regidora cupaire va anar més enllà i va renunciar també al pin de plata que atorga el consistori als nous regidors. Esquerra Calella recorda a la nota que també van renunciar a les targetes d’aparcament fa uns mesos.

2020-07-10T17:10:08+01:00 10/07/2020 | 17:10|Categories: Noticies|
X